Σεμινάριο δημιουργικής γραφής αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ώρα 17:00-20:00 Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ώρα 17:00-20:00 Δημιουργική γραφή και αυτοβελτίωση.
Αυτογνωσία, ένα ταξίδι χωρίς τέλος. Μια διαρκής αναζήτηση και αίσθησης του εαυτού μας. Μέσα από τη δημιουργικότητα ασχολούμαστε με τον εαυτό μας, συζητάμε μαζί του, μαθαίνουμε τα όρια του και βιώνουμε τη χαρά της ανακάλυψης. Είναι μια ιδιωτική επικοινωνία με τον εαυτό, που δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, ούτε ειδικές γνώσεις.

Εργαλεία και τρόποι έκφρασης αλλά και αίσθησης του εαυτού με τη γραφή κειμένων. Μέσα από τη γραφή, το άτομο αλλάζει οπτική γωνία του τρόπου που μέχρι τώρα έβλεπε τον εαυτό του. Αποκτά την ικανότητα να βρίσκει ευέλικτους τρόπους αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων αλλά και διαφορετικούς τρόπους αντίληψης του κόσμου γύρω του. Δημιουργούμε καλύτερες σχέσεις στο περιβάλλον μας και καλύτερες συνεργασίες, μέσα από την κατανόηση των συναισθημάτων, των πράξεων μας αλλά και το πώς ο εαυτός μας προβάλλεται στους άλλους. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας αυξάνουμε την εμπιστοσύνη απέναντί του.

Προσωπική ανάπτυξη-αυτοβελτίωση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που γράφει κανείς. Για να θυμάται, για να εκφράζεται, για να γλιτώσει, για να επιβιώσει. Η αφήγηση μέσω της γραφής είναι ένας τρόπος έκφρασης και οργάνωσης της πραγματικότητας, του εαυτού και του κόσμου που μας περιβάλλει. Η γνώση του εαυτού μας στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη, στην ενίσχυση και βελτίωση δηλαδή των πτυχών του εαυτού μας. Μέσα από τεχνικές γραφής γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τον αποδεχόμαστε και αν χρειάζεται προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέρη που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά μας και τη ζωή μας και μας κρατούν μακριά από τον πραγματικό μας εαυτό.
Μέσα από τη μεθοδολογία της δημιουργικής γραφής το άτομο έρχεται σε επαφή με ερωτήματα που τον απασχολούν και ανασύρει στο συνειδητό, εσωτερικό υλικό που έχει απωθήσει ή ξεχάσει. Η προσπάθεια αναγνώρισης, κριτικής, και έπειτα επίλυσης προβλημάτων αποτελεί εργαλείο διαχείρισης και ανάπτυξης του εαυτού.

Η γραφή και η επεξεργασία της από το ίδιο το άτομο που συμμετέχει, αποτελεί ένα μέσο αυτοδιαχείρισης και αυτοβοήθειας, έχοντας παράλληλα και την αίσθηση του ελέγχου του εαυτού.

Καθοδήγηση από τον υπεύθυνο του σεμιναρίου για έκφραση συναισθημάτων, σκέψεων μέσα από τεχνικές γραφής, που αποτελούν εφόδια για τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων με τους άλλους και με τον εαυτό μας.

Παρουσίαση σεμιναρίου:Εύη Αγγελακοπούλου καθηγήτρια δημιουργικής γραφής-κοινωνική λειτουργός.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών, δάσκαλους, καθηγητές και σε όποιον επιθυμεί να μάθει να χρησιμοποιεί τη δημιουργική γραφή ως εργαλείο γνώσης και αναδημιουργίας του εαυτού.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ(20 ευρώ σε περίπτωση παρακολούθησης του ενός μέρους)/30 ευρώ(15 ευρώ σε περίπτωση παρακολούθησης του ενός μέρους) για φοιτητές -άνεργους-όσους έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενα σεμινάρια στο Parts Patras arts.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων. Η κράτηση μπορεί να γίνει και για την μια από τις 2 ημερομηνίες.

Πληροφορίες-αιτήσεις συμμετοχής Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00
PARTS PATRAS ARTS
Σατωβριάνδου 31
τηλ:2610005252
email:[email protected]