Μια νέα δράση ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της σχέσης που θέλει να αναπτύξει με τις θεατρικές ομάδες και τους πολιτιστικούς συλλόγους της Πάτρας.

Πρόκειται για την διοργάνωση ενός ερασιτεχνικού θεατρικού φεστιβάλ που θα συμπεριλαμβάνεται στις παράλληλες δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και θα πραγματοποιείται στο ανοικτό θεατράκι της Κρήνης, κάθε καλοκαίρι.

Η οργάνωση του φεστιβάλ πρόκειται να γίνει μετά από την πρωτοβουλία πολιτιστικών συλλόγων της Πάτρας που ήρθαν σε επαφή με το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού οργανισμού. 

Στο φεστιβάλ αυτό θα παίζονται οι παραγωγές των θεατρικών ομάδων των συλλόγων που θα παίρνουν μέρος και κατά συνέπεια θα αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάδειξη της θεατρικής δουλειάς των τοπικών θεατρικών σκηνών που υπάρχουν σε αυτή την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από πλευράς συμμετοχής, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τις θεατρικές ομάδες της Πάτρας να ανεβάσουν ένα έργο τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού μέχρι τώρα είχαν παρουσία μόνο τον χειμώνα. 

Τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού, σε συνεργασία με τους αρμόδιους του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, βρίσκονται σε επαφή με τους συλλόγους και τις θεατρικές ομάδες, ώστε να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για την διεξαγωγή του. Το σίγουρο είναι ότι ως εγχείρημα ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον.