Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου τα μέλη της Αλβανικής κοινότητας της Πάτρας τίμησαν τους 51 νεκρούς που βρήκαν τραγικό θάνατο κάτω από τα συντρίμμια από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία.

Άναψαν κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών τους και παράλληλα εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την συμπαράστασή τους για την μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από το σεισμό στην Αλβανία στις περιοχές Τίρανα και Δυρράχιο.

Παράλληλα, και τις δύο ημέρες συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από πολίτες αλβανικής καταγωγής, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τους ευαισθητοποιήμενους Έλληνες, οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές την γειτονική τους χώρα.

Πάντως, όπως μας ανέφεραν συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών και ιδίως επιχειρηματιών που προσέφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να συγκεντρώνει βοήθεια (ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα και χρήματα) για τις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας (Κανάρη 46, 1ος όροφος).