Τεράστιες ελλείψεις συνάντησαν τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών που ξεκίνησαν από την Πάτρα για να πάνε στην Κόρινθο και να μοιράσουν ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στους μετανάστες που διαμένουν στο hot spot που υπάρχει εκεί. 

Πρόκειται για μία δομή που φιλοξενεί συνολικά περισσότερα από 150 άτομα, μεταξύ αυτών οικογένειες και παιδιά, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ιατρείο. "Δεν υπάρχει τίποτα, αυτή είναι η εικόνα που συναντήσαμε πηγαίνοντας στην Κόρινθο" τονίζει χαρακτηριστικά το μέλος της Κίνησης Νίκος Παπαγεωργίου. 

"Ούτε ιατρείο, ούτε κάποια άλλη υπηρεσία που να εξασφαλίζει στους ανθρώπους αυτούς την υγεία και την ασφάλεια τους. Αν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Ιατρείο και κάποιες ξένες εθελοντικές ομάδες που με την συνδρομή των γιατρών της ΕΙΝΑ και του Ερυθρού Σταυρού προσπαθούν να περισώσουν την κατάσταση, τα πράγματα θα ήταν τουλάχιστον δραματικά για τους ανθρώπους αυτούς". 

Όχι ότι τώρα δεν είναι. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι ελλείψεις πολλές, ενώ η δομή χρειάζεται να αποκτήσει άμεσα το δικό της ιατρείο, με το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό. "Οι ανάγκες είναι διαρκείς και δεν μπορεί μία μικρή ομάδα ανθρώπων να εξετάζει και να παρέχει φάρμακα σε μάνες και παιδιά, χωρίς το κράτος να κάνει κάτι και να αδιαφορεί. 

Είναι καιρός, το κράτος, η ΥΠΕ, η Ύπατη Αρμοστεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί δεν μπορεί μια τέτοια δομή να λειτουργεί έτσι". Αξίζει να αναφέρουμε ότι κρίνοντας από το κύμα της προσφυγικής ροής οι 650 μετανάστες του hot spot της Κορίνθου σύντομα αναμένεται να γίνουν περισσότεροι και κατά συνέπεια να αυξηθούν οι ανάγκες.

Πάντως από πλευράς της Κίνησης η πρώτη διανομή ειδών στις οικογένειες και στα παιδιά των μεταναστών ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, η συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες θα συνεχιστεί.