"Παγωμένη" είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας και ο ιατρικός κόσμος της περιοχής για τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Πέτρου Περιμένη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασθενείς του που δεν είχαν ακούσει και δεν είχαν μάθει ακόμα την θλιβερή αυτή είδηση τον περίμεναν την Δευτέρα το πρωί για να τους εξετάσει. Ο εκλιπών ήταν συνεπής πάντα με τους ασθενείς του και ήταν από τους γιατρούς εκείνους που πέρα από την επιστημονική του εγκυρότητα, είχε συνειδητοποιήσει την σημασία του επαγγέλματος που κάνει, αναδεικνύοντας πάντα την πτυχή του κοινωνικού λειτουργήματος που πρέπει να έχει η ιατρική. 

Για αυτό ήταν και τόσο αγαπητός και προσιτός στους ασθενείς του. Ο θάνατος του σκόρπισε τη θλίψη στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας και όλοι μιλούν για μία μεγάλη απώλεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου δίδασκε. Αναρτήσεις αποχαιρετισμού στα facebook είδαμε από δεκάδες ιατρούς της Πάτρας όλων των ειδικοτήτων, όπως και από πολλούς ασθενείς του. 

Ο θάνατος βρήκε τον γιατρό το βράδυ του Σαββάτο στο εξοχικό του στην Μάνη όπου είχε μεταβεί μαζί με τον 15χρονο γιο του για να πάει για ψαροντούφεκο. Ο γιατρός ενώ ήταν στην θάλασσα, αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ο γιος του ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό και το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Ο 67χρονος είχε μεγάλη αγάπη για την ιατρική. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ουρολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, ενώ ήταν μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1989, αλλά και διευθυντής της ουρολογικής κλινικής από το 2005.

Ακόμα και όταν συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνέχισε να ασκεί την ιατρική και μάλιστα το πρωί της Δευτέρας είχε προγραμματισμένα χειρουργεία στο Ολύμπιον όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα. Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του εξέδωσε εκτός των άλλων και ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης που τον γνώριζε προσωπικά.