Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Ελλάδα μας στο αγώνισμα του Powerlifting που εκπροσωπήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες SOS KIDS ΛΑΜΨΗ σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου Ε.Σ.Δ.Τ. σε ένα Πρόγραμμα που οραμαματιστήκαμε, από κοινού πριν 4 χρόνια με στόχο την Κοινωνική Ενσωμάτωση των παιδιών με γενετικά σύνδρομα, εντάξαμε αθλητές του powerlifting και παιδιά με γενετικά σύνδρομα. όπως DOWN – ΑΥΤΙΣΜΟ - ΝΥ - ΔΕΠΥ και το ονομάσαμε « We Live Together, We Fight Together – Ζούμε Μαζί, Αγωνιζόμαστε Μαζί », Ενιαίος αθλητισμός SOS KIDS ΛΑΜΨΗ – Ε.Σ.Δ.Τ. και μέσα από σκληρή δουλειά, αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό συμμετείχαμε στον πρώτο μας από κοινού αγώνα εκτός Ελλάδας με πολλές εμπειρίες για τους αθλητές μας και 11 μετάλλια για το άθλημα του Powerlifting και την 3η Θέση για την Ελλάδα.

Μία επιτυχία που οφείλεται στην Αδελφοποίηση των δύο Σωματείων και την άψογη συνεργασία των παιδιών με το προπονητικό team.


Πιο συγκεκριμένα η ομάδα μας Powerlifting SOS KIDS ΛΑΜΨΗ Hellas κατέκτησαν 11 μετάλλια: 9 χρυσά και 2 χάλκινα.

Της ειδικής κατηγορίας children with disabilities,
Λεβεντούρης Κων/νος Παντελής , powerlifting total. – 85 kg Θέση 1
Πάτσης Χριστόφορος, powerlifting total. –.κατ. 120+ Θέση 1
Κώτσης Βασίλειος - powerlifting total. –.κατ. - 75 kg Θέση 1
και τιμητική διάκριση για τους αθλητές μας απο την οργανωτική επιτροπή τουXPC Powerlifting World Cup 2019

Οι δύο αθλητές Ανδριόπουλος Δημήτριος Κυριάκος και Κρίνης Χαράλαμπος δέν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή για προσωπικούς λόγους.

Powerlifting – Ε.Σ.Δ.Τ.
Κωνσταντάκης Εμμανουήλ - teen - κατ. 110 kg. Θέση 1
Δρίβας Χαράλαμπος - junior - κατ. 82.5 kg - Bombed out
Χωριάτης Γεώργιος - junior - κατ. 90 kg - Θέση 3
Οκτάρας Βασίλειος - junior - κατ. 67.5 kg - Θεση 1
Χανιώτης Δημήτριος - teen - κατ. 100 kg - Θέση 1
Ντελλή Νικολέτα - open - 1η θεση
+ master - κατ. 90+ - 1η θεση
overall masters 1η θεση,
overall open 3η θεση,
Ευρωπαϊκό ρεκόρ στo deadlift στους masters

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια κατ’ αρχάς στους ίδιους τους αθλητές, για τις επιτυχίες τους, στις οικογένειές τους που στηρίζουν τις προσπάθειές τους, καθώς και στους προπονητές τους κ.κ.Δημήτρη Λίτο που προπονεί την ομάδα της ειδικής κατηγορίας children with disabilities & τον κ. Ανδρέα Κωλέττη που παραβρέθηκε ως κριτής των αγώνων. Ευχαριστούμε θερμά για όσα πρόσφεραν στην αποστολή τον Αντιπρόεδρο του περιφερειακού γραφείου της Λάμψης από την Λάρισα Κο Μπαρμπούτη Παναγιώτη και την Κα Παρασκευοπούλου Αφροδίτη.

Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που αθλητές του Powerlifting αγκάλιασαν παιδιά με σύνδομο Down - Αυτισμό - Νοητική Υστέρηση και ΔΕΠΥ, και παράλληλα συμμετείχαν από κοινού σε παγκόσμιους αγώνες - Powerlifting ανάμεσα σε 19 χώρες: Πολωνία, Ελλάδα, Αρμενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σουηδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κροατία, Τσέχικη Δημοκρατία, Αφγανιστάν, Σερβία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία -Ερζεγοβίνη, μας γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά, αλλά συγχρόνως μας δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες, για τη δημιουργία ακόμη καλύτερων προϋποθέσεων έτσι ώστε να προκύψουν ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον και από άλλους αθλητές και αθλήτριές που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν και να γίνουν αθλητές μας στο Powerlifting.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2231 100 340, για να εντάξουν τα παιδία τους σε αθλήματα και δράσεις του Συλλόγου μας, ( παιδιά από 13 έως 25 ετών με σύδρομο down – asperger – angelman – αυτισμό - νοητική υστέρηση ), για την ενίσχυση της ομάδας μας – Powerlifting και σε όλα τα αθλήματα και δράσεις του Συλλόγου.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.soskids.org.gr/ και ακολουθήστε μας στο Facebook και Twitter και instagram
Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες - SOS KIDS ΛΑΜΨΗ