Είναι γνωστό ότι για τους άνδρες το ενδιαφέρον της διαδικασίας του γάμου εστιάζεται στο μπάτσελορ πριν από το μυστήριο και στο πάρτι που γίνεται μετά από αυτό. Παντρεύονται και δεσμεύονται για μία ζωή, έχοντας στο μυαλό τους το πώς θα περάσουν την μέρα του μπάτσελορ μαζί με τους φίλους τους, αδιαφορώντας για το αύριο και την επόμενη μέρα που ξημερώνει. 

Συνειδητοποιούν τι έχουν κάνει μόνο όταν ξενερώσουν από το μεθύσι των συνεχόμενων πάρτι που κορυφώνονται ασφαλώς στην ημέρα του μπάτσελορ και το νιώθουν στο πετσί τους μετά από κάποιους μήνες όταν δουν τι εστί βερίκοκο και έγγαμος βίας. Αυτά είναι θέματα πλέον κοινώς αποδεκτά και δεν χρειάζονται και υψηλού τύπου αναλύσεις. Αρκεί να τα ζεις στην καθημερινότητα σου. 

Το στάνταρ είναι ότι το ενδιαφέρον των μελλοντικών γαμπρών και του σιναφιού τους (κουμπάροι, κολλητοί, φίλοι, παρέες και... σια) έχει να κάνει κυρίως με την ημέρα του μπάτσελορ και ακόμα πιο εξειδικευμένα με την αναζήτηση αυτού του κάτι διαφορετικού που θα δώσει στην βραδιά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

"Λαγουδάκια", αισθησιακές χορεύτριες (για τους κλασικούς), δούλες με μαστίγια (για πιο προχωρημένες καταστάσεις), "κλαρίνα" (για τους παραδοσιακούς) και τέλος πάντως, το κάτι ξεχωριστό που επιλέγει ο κουμπάρος και η παρέα, κρατώντας το συνήθως για έκπληξη στον μελλόνυμφο που συνήθως περιμένει αυτή την βραδιά με  ανυπομονησία. 

Πατρινός όμως γαμπρός αποδείχτηκε πιο ανυπόμονος από ότι έπρεπε και πήρε την κατάσταση στα χέρια του, αδιαφορώντας για το τι ετοίμαζε η παρέα του για το μπάτσελορ.


Ο Μωάμεθ και το βουνό

Τι έκανε ο αθεόφοβος;

Μαζί με την αγγελία του γάμου που έδωσε ως είθισται σε εφημερίδα της Πάτρας, συνοδευόμενος από την μέλλουσα μνηστή του, μπόρεσε και πέρασε στην γραμματεία, χωρίς να το πάρει η καλή του χαμπάρι, μια αγγελία στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ αναζητούσε "λαγουδάκια" για το prive πάρτι που ετοίμαζε πριν από το γάμο του. 

Στην αγγελία μιλούσε για υψηλές αμοιβές, ενώ τόνιζε ότι το πάρτι θα γινόταν σε ιδιωτικό χώρο. Προφανώς μη βρίσκοντας αυτό που αναζητούσε, είπε με την αγγελία αντί να βρει ο "Μωάμεθ το βουνό" να... βρει το βουνό τον Μωάμεθ.

Το μεγάλο του λάθος όμως ήταν ότι στην αγγελία για τα "λαγουδάκια" έδινε το τηλέφωνο του για το ενδιαφερόμενο γραφείο που θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση του, μη σκεπτόμενος ότι στην ίδια εφημερίδα υπήρχε και η αγγελία του γάμου του. 


Ο απαράβατος όρος

Κατά συνέπεια το συγκεκριμένο φύλλο θα το έπαιρναν όχι μόνο οι μισοί συγγενείς της νύφης, αλλά και η ίδια που γνώριζε τον αριθμό του κινητού του.

Και το κακό έγινε. Η μέλλουσα νύφη έχοντας αγωνία για να δει στην εφημερίδα την αγγελία του γάμου της, είδε σε μία άλλη σελίδα το κινητό του καλού της που αναζητούσε "λαγουδάκια".  

Σύμφωνα με όσα μάθαμε ο γάμος ευτυχώς θα γίνει. Η νύφη κράτησε μία εχέμυθη στάση και δεν το είπε στους δικούς της και στους συγγενείς του αφού πρώτα έσουρε τα εξ αμάξης στον καλό της. Υπό έναν απαράβατο όρο τον συγχώρεσε: Μπάτσελορ πριν από τον γάμο δεν έχει...