Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Κανακάρη με την παράνομη στάθμευση και ειδικότερα με τα διπλοπαρκαρισμένα. 

Το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες έχει οξυνθεί, με τους κατοίκους της Κανακάρη που έχουν προμηθευτεί αυτή την ειδική κάρτα που τους δίνεται από τον δήμο, έχοντας το δικαίωμα να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους όσες ώρες θέλουν, να μην βρίσκουν θέση για να σταθμεύουν και να αναγκάζονται να ψάχνουν σε δρόμους μακριά από την γειτονιά τους ή ακόμα και σε ιδιωτικά πάρκινγκ, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο. 

Ειδικότερα τις μέρες της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η Κανακάρη τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής ήταν γεμάτη από διπλοπαρκαρισμένα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και από τριπλόπαρκαρισμένα, από το ύψος της Ζαΐμη και της Κολοκοτρώνη μέχρι το τέρμα στην Τριών Ναυάρχων. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η δημοτική αστυνομία γνωρίζει το θέμα, αλλά δεν προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ παράπονα έχουν και από την τροχαία, τονίζοντας ότι έχει δείξει μια ανοχή για τον δρόμο της Κανακάρη και δεν μοιράζουν κλήσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους παραβάτες. 

Όπως λένε ο δρόμος τους χαρακτηρίζεται από ένα καθεστώς ανομίας και αναρχίας, ενώ έχουν εκφράσει τα παράπονα τους στους υπευθύνους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί τους και οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να παραδέχονται το πρόβλημα που υπάρχει ότι έχουν δίκιο.

Κι όλα αυτά ενώ ακόμα περιμένουν τι θα γίνει με το θέμα της αντιδρόμησης, με τους κατοίκους, αλλά και τους καταστηματάρχες να έχουν εναντιωθεί στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι εκτός των άλλων η αντιδρόμηση θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο βραχνά για την περιοχή και στο ζήτημα του κυκλοφοριακού.