Έτοιμοι για να ξαναβγούν και πάλι στους δρόμους είναι οι αγρότες, με τον Αγροτικό Σύλλογο του Αιγίου να συμμετέχει στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις που είναι να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα το συντονιστικό τους όργανο. 

Οι αγρότες ετοιμάζουν τα τρακτέρ τους γιατί όπως λένε οι φόροι ελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους υπόλοιπους επαγγελματίες δεν ισχύουν για αυτούς και παράλληλα η πολιτεία δεν έχει κάνει κάτι για να τους σώσει από τα νύχτα των εμπόρων που παίρνουν τα προϊόντα τους για ένα κομμάτι ψωμί. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου είναι χαρακτηριστική και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Πέντε μήνες μετά τις εκλογές και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης ότι θα έχει σε προτεραιότητα τον αγρότη όλα δείχνουν ότι όπως και η προηγούμενη έχει άλλες προτεραιότητες, να ελαφρύνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες με μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι αγρότες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, λαϊκά στρώματα πληρώνουμε 52 δις (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ) στον προϋπολογισμό, βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κλπ, δίνουν εθελοντικά 4 δις, την  ίδια ώρα έχουν απαλλαγές ύψους 600 εκ. στον φόρο πετρελαίου και εμείς ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουμε καμιά μείωση φόρου στο εισόδημα από την αλλαγή του συντελεστή από 22% σε 9% γιατί έχουμε κερδίσει με τον αγώνα το 2016 το αφορολόγητο στο πενιχρό μας εισόδημα που δύσκολα ξεπερνάει τα 8,5 χιλιάρικα".