Μετά τα δύο πρώτα κοινόχρηστα ποδήλατα που είδαμε να μπαίνουν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, σιγά - σιγά θα ξεκινήσει η τοποθέτηση και στους δέκα ακόμα ηλεκτρονικούς σταθμούς που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας. 

Ήδη δύο ακόμα ποδήλατα είδαμε στον σταθμό που υπάρχει στην Τριών Ναυάρχων στο ύψος της Μαιζώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες η εγκατάσταση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στις βάσεις τους θα γίνει σταδιακά και μερικώς σε κάθε σταθμό, έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο βανδαλισμών και καταστροφών, ένα φαινόμενο που έβγαλε το σύστημα την προηγούμενη φορά που λειτουργούσε νοκ άουτ. 

Το σύστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο επόμενο διάστημα και είναι αρκετά πιθανό μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει ξεκινήσει η επαναλειτουργία του. Τα ποδήλατα που θα τοποθετηθούν συνολικά στις ηλεκτρονικές βάσεις είναι κάτι παραπάνω από 70, ενώ ένα μεγάλο μέρος από τις 1.200 κάρτες των μελών πρόκειται να επανεκδοθούν αφού υπάρχει ενδιαφέρον.

Η αρμόδια αντιδημαρχία έχει φροντίσει σε πρώτη φάση και την έκδοση επιπλέον 200 καρτών, σε περίπτωση που η ζήτηση καλυφθεί. Πάντως, ο βασικός λόγος που έχει καθυστερήσει κάπως η επαναλειτουργία του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες που ψάχνει να βρει ο δήμος, ώστε να ελαχιστοποιήσει τους βανδαλισμούς, τις φθορές και τις κλοπές από τους επιτήδειους.