Ο Μάριος Αθανασίου πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του ALPHA «Έρωτας μετά».

Ο ηθοποιός μίλησε για το πώς προέκυψε ο ρόλος, αν έχει κοινά σημεία με τον ήρωα του και αν το «μπρος πίσω» στην ιστορία τους δυσκολεύει.

Πώς προέκυψε το «Έρωτας μετά»;

«Από ανάγκη, από ενδιαφέρον, για την πρόκληση. Για μένα, που δεν είμαι φύσει και θέσει κωμικός, ο χώρος μας έχει τα πάντα. Ήταν καιρός να κάνω κάτι τέτοιο και με έπεισε που είδα από την αρχή ότι ήταν μια πολύ σοβαρή πρόταση και η ομάδα ήθελε να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά.

Δεν έχουμε να κάνουμε με μια στιλιζαρισμένη απόδοση των πραγμάτων, ότι δηλαδή μια γυναίκα που δεν περνάει καλά στον γάμο της πρέπει να πάει με κάποιον άλλον. Δεν είναι μια επιφανειακή ερωτική ιστορία. Ο Χρήστος έχει μεγάλο φορτίο να "μεταφέρει" και θεωρώ ότι... αδικείται, μέσα σε εισαγωγικά. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν βάθος και δικαιολογούν τις πράξεις τους και αυτό δείχνει ότι έχει πάρα πολύ καλή δομή το σενάριο».

Βρήκατε κοινά σημεία με τον Χρήστο;

«Προσπαθώ να δικαιολογήσω ό,τι κάνει, γιατί προφανώς, για να έχει οδηγηθεί εκεί, έχει κάνει κι αυτός κάποια λάθη. Αγαπώ πολύ το πώς βλέπει τον περίγυρο του τον κοινωνικό, την οικογενειακή του ζωή, που θέλει να έχει μια ηρεμία και ασφάλεια, που θέλει να τα φροντίζει όλα. Αυτή η πατριαρχική δομή οικογένειας μου αρέσει κι εμένα, είναι ένα στοιχείο που έχουμε κοινό».

Πού θα θέλατε να οδηγηθεί ο ρόλος;

«Το αντιμετωπίζω σαν την πραγματική ζωή. Με πάρα πολύ ενδιαφέρον βλέπω κι εγώ τα σενάρια παρακάτω και προσπαθώ να δέχομαι το αναπάντεχο. Μου αρέσει το γεγονός ότι οι δύο ήρωες που αδικούνται θεωρητικά, ο Χρήστος και η Ηλέκτρα δεν αντιδρούν με κακία και ρεβανσισμό. Προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει, παρότι η απιστία που έγινε ήταν πολύ σοβαρή. Δεν ξέρω λοιπόν αν θέλω να γίνει η κατάσταση όπως ήταν πριν ή να βρεθεί ο Χρήστος με την Ηλέκτρα ή να μείνει μόνος με τα παιδιά και να μεγαλώσει ήσυχα, δεν έχω κατασταλάξει σε αυτό».

Ο Χρήστος καλείται τώρα να είναι και πατέρας και μάνα για τα παιδιά του...

«Αυτό καλύτερα να μην τύχει σε κανέναν! Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μας πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως άλλωστε και για μια μάνα να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της. Ολοι βέβαια μπορούμε να τα καταφέρουμε και στο τέλος βγαίνουμε νικητές αλλά λαβωμένοι από αυτό».

Το «μπρος πίσω» στην ιστορία δυσκολεύει εσάς τους ηθοποιούς;

«Καθόλου, γιατί το αντιμετωπίζουμε σαν ενιαία γραμμή. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο κιόλας, γιατί μας βοηθά κι εμάς να καταλάβουμε τι έχει συμβεί πριν. Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στην ερμηνεία μας», είπε στο Τηλέραμα.