Ο Μελέτης από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, κατά κόσμον Γιώργος Γεροντιδάκης, μίλησε για το πώς νιώθει που συμμετέχει σε ένα σίριαλ για το οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα και για το πώς ανέλαβε τον ρόλο του.

Ο ηθοποιός έδωσε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και ήταν πιο αποκαλυπτικός από ποτέ.

Συμμετέχεις σε μια σειρά για την οποία μιλάει όλη η Ελλάδα! Πώς νιώθεις;

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτή τη σειρά, και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Φέτος έτυχε αυτή η σειρά να πάει καλά. Έχω συμμετάσχει και σε σειρά με πολύ καλούς συνεργάτες, που δεν πήγε καλά, αλλά και πάλι περήφανος αισθανόμουν».

Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο η τύχη για να πάει καλά μια σειρά ή παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες;

«Σίγουρα παίζουν ρόλο η άρτια παραγωγή, η σκηνοθετική ομάδα αλλά και η σωστή επιλογή των ανθρώπων πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Το καστ ολοκληρώθηκε ύστερα από μία διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις μήνες, έγινε προσεκτική διανομή».

Εσύ πώς ανέλαβες τον ρόλο του Μελέτη;

«Πέρασα μία φορά από κάστινγκ και ήταν ίσως το καλύτερο κάστινγκ που έχω κάνει μέχρι στιγμής στην τηλεοπτική μου πορεία. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί ήξεραν πολύ καλά τι ζητούν. Υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα και μία καλή συνεννόηση. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Εγώ έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και ευτυχώς για εμένα είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη σειρά».

Πώς εκλαμβάνεις την επιτυχία των «Μελισσών»;

«Αυτό που έχουμε πει με όλα τα παιδιά που συνεργαζόμαστε, από τον μεγαλύτερο σε ηλικία μέχρι τον μικρότερο, γιατί είμαστε μία πολύ ωραία ομάδα, είναι ότι δεν ασχολούμαστε με τα ποσοστά τηλεθέασης. Σαφώς μας ευχαριστεί και είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να αντέξουμε σε αυτή την πίεση και να αντεπεξέλθουμε σε αυτό που μας έχει ζητηθεί να κάνουμε στη σειρά. Αν ασχολούμαστε με τα νούμερα, χάνουμε και τον στόχο μας. Οπότε εμείς μένουμε στο κείμενο και στις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Πώς προσέγγισες τον ρόλο σου;

Ο Μελέτης σαν ρόλος υπάρχει καθημερινά στη ζωή μας, δίπλα μας. Βλέπουμε πράγματα στην ελληνική κοινωνία που θυμίζουν άλλες εποχές. Οι άνθρωποι είμαστε αγρίμια εκεί έξω, απλά υπάρχει μία μάσκα που μας προφυλάσσει. Παρατηρούσα πολύ τους ανθρώπους, μελέτησα τις καταστάσεις εκείνης της εποχής και σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες και τη σεναριογράφο Μελίνα Τσαμπάνη, που έχει γράψει ένα υπέροχο κείμενο, έχω αυτό το αποτέλεσμα στον ρόλο μου», είπε στο my tv.