Τελέστηκε στο ΣΔΕ Πάτρας – Παράρτημα Βάρδας ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Πέτρος Ανυφαντής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, ο Διευθυντής του ΣΔΕ Πάτρας και Βάρδας, κ. Ανδρέας Ζέρβας, εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Πάτρας και Βάρδας, εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βάρδας, στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενείται το ΣΔΕ, εκπαιδευόμενοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Διευθυντής κ. Ανδρέας Ζέρβας στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο πώς ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το ΣΔΕ Βάρδας και απευθύνθηκε με ευχές και οδηγίες στους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.