"Κτενίζει" την αγορά από το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κάνοντας ελέγχους τόσο σε καταστήματα της Πάτρας, όσο και σε πολυεθνικές εταιρίες και αλυσίδες. 

Οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως πάνω στην ημέρα της Μαύρης Παρασκευής και στο αν υπάρχουν εργαζόμενοι στα καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν δεχθεί πιέσεις για να εργαστούν πάνω από οχτώ ώρες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα συνεχιστούν και τις απογευματινές ώρες έως το βράδυ. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από το αποτέλεσμα των ελέγχων που γίνονται, ενώ πέρα από τα όσα είχαν ακουστεί για πιέσεις από εργοδότες, δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, και να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, αυτές βάση του νόμου, θα γίνουν γνωστές από την Δευτέρα και μετά, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι περισσότερο. 

Πάντως, ο Σάββας Τζάκης, ο άνθρωπος που ανέδειξε το ζήτημα των φημών και των προφορικών καταγγελιών για εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ειδικά για την μέρα της Μαύρης Παρασκευής, στέλνοντας σχετικό έγγραφο προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας την αύξηση των ελέγχων για την τήρηση του νόμου, είναι σίγουρος και δεν το κρύβει. 

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνάδελφοι μου που εργάζονται 12ώρα. Η Black Friday ήταν πραγματικά μαύρη για αυτούς", αναφέρει...