Στο 50% της πληρότητάς τους βρίσκονται τα ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και όλα δείχνουν ότι και στις φετινές γιορτές η ιστορική και μαρτυρική πόλη της Αχαΐας θα αποτελέσει το επίκεντρο των χειμωνιάτικων τουριστικών προορισμών, φιλοξενώντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. 

Το γεγονός ότι παρά τον καλό καιρό που έκανε όλο αυτό το διάστημα και ότι ακόμα δεν έχουμε καν μπει στην προ-εορταστική περίοδο, οι κρατήσεις ήδη έχουν φτάσει το 50% στα ξενοδοχεία της πόλης των Καλαβρύτων, αλλά και στα γύρω χωριά, δείχνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει για ακόμα μία χρονιά μεγάλη ζήτηση. 

Οι ξενοδόχοι των Καλαβρύτων ευελπιστούν ότι και στις φετινές γιορτές η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων θα φτάσει το 100%, τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την Πρωτοχρονιά και ότι η πόλη τους θα βουλιάξει από τον κόσμο και τους επισκέπτες. Ο πρόεδρος των ξενοδοχείων των Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς τονίζει: 

"Στα Καλάβρυτα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τη φετινή χειμωνιάτικη τουριστική σεζόν και προσδοκούμε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων θα φτάσει και τις φετινές γιορτές το 100". Οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τα ξενοδοχεία να εξυπηρετούν και τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά βαλάντια, ανάλογα με το τι επιλέγει ο κάθε πελάτης. 


Στα συν φέτος η Στύγα

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις πλαγιές του Χελμού και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάτι που για την ιστορική πόλη και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στον τουρισμό σημαίνει ότι ο χειμώνας ξεκινά. 

Στα συν της φετινής τουριστικής χειμωνιάτικης σεζόν είναι ότι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει, μετά από ένα σχεδόν χρόνο η πίστα της Στύγας. Οι σημαντικές ζημιές που είχαν προκύψει από την τεχνητή χιονοστιβάδα που κατέστρεψε την πίστα και την κράτησε εκτός για μήνες, αποκαταστάθηκαν. 

"Η Στύγα είναι μία από τις καλύτερες πίστες που έχουμε στην Ελλάδα. Σίγουρα θα δώσει μπόνους τόσο στην κίνηση του Χιονοδρομικού, αλλά και στην κίνηση στην πόλη, τονώνοντας την αγορά, κυρίως τις καθημερινές" τονίζει σχετικά ο κ. Δαφαλιάς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα Καλάβρυτα τα ξενοδοχειακά καταλύματα που υπάρχουν είναι συνολικά 70 και αντιστοιχούν στην εξυπηρέτηση περίπου 2.000 με 2.200 επισκεπτών. 

Τα ξενοδοχεία αυτά γεμίζουν το μεγαλύτερο διάστημα του χειμώνα, και ειδικότερα στις γιορτές, με τα Καλάβρυτα να έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα τοπ χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδος και ίσως το κορυφαίο της Πελοποννήσου.