Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που πραγματοποιείται σε γνωστό ξενοδοχείο, στο Καβούρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολύ κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Πρυτάνεων, λίγο μετά τις 11:00 συγκεντρώθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, με συνέπεια η Τροχαία να κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος, με κατεύθυνση προς το Σούνιο.

Στο σημείο βρισκόταν από νωρίς λεωφορείο («κλούβα») των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ολίγου ξέσπασε ένταση, όταν φοιτητές κινήθηκαν προς τον κλοιό των ΜΑΤ, και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Κατά τη συμπλοκή με τα ΜΑΤ, φέρεται ότι έχει τραυματιστεί, τουλάχιστον, ένας φοιτητής, από γκλοπ αστυνομικού:


Σύμφωνα με τους φοιτητικούς συλλόγους οι τραυματίες φοιτητές είναι τέσσερις και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο στην περιοχή, ενώ η Τροχαία εξακολουθεί να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων συμμετείχε μεγάλος αριθμός ατόμων, που φώναζαν συνθήματα κατά των πρυτάνεων και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Μεγάλη ήταν, ωστόσο, και η αστυνομική δύναμη που «επιστρατεύθηκε» για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσίασε, χθες, στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν όλες τις δρομολογούμενες αλλαγές για τα πανεπιστήμια, συζητούνται αυτή την ώρα στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

Στο κεντρικό τους πανό, οι φοιτητικοί σύλλογοι που αντιδρούν ανέφεραν:

«Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου - Καμία διαγραφή φοιτητή - Δημόσια - δωρεάν εκπαίδευση για όλους - Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς - Να μπλοκάρουμε τα σχέδια υπουργείου Παιδείας - Πρυτάνεων.»


Φοιτητές έκλεισαν τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Καβούρι (φωτο) Φοιτητές έκλεισαν τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Καβούρι (φωτο) Φοιτητές έκλεισαν τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Καβούρι (φωτο) Φοιτητές έκλεισαν τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Καβούρι (φωτο) Φωτογραφίες: ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφίες: ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ