Ένα από τα γεγονότα που θα δώσουν ένα ξεχωριστό ύφος στις φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις της Πάτρας και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για τον Πολιούχο της είναι η παρουσία, για πρώτη φορά στα χρονικά, της Χορωδίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών. 

Η χορωδία του κεντρικού ναού της πρωτεύουσας θα δώσει το παρών και θα ψάλλει μαζί με τον χοράρχη της, Αλέξη Κατσαρό στην ιερά αγρυπνία της εορτής του Αγίου Ανδρέα, την παραμονή, το βράδυ της Παρασκευής. 

Η παρουσία της χορωδίας είναι σίγουρα μια ξεχωριστή τιμή για την Πάτρα και την Μητρόπολή της. Ο χοράρχης της Αλέξης Κατσαρός αποτελεί εδώ και τουλάχιστον μία εικοσαετία τον Λαμπαδάριο του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, από όπου η ΕΡΤ μεταδίδει σχεδόν κάθε Κυριακή την Θεία Λειτουργία. 

Η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών έρχεται στην Πάτρα, στην πόλη όπου μαρτύρησε ο Πρωτόκλητος και κήρυξε την αγάπη και το μήνυμα του Χριστού, ύστερα από σχετική πρόκληση που απεύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυστόστομος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χοράρχης του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών γνωρίζει τον Μητροπολίτη Πατρών από τα πρώτα βήματα της ιεροσύνης του από την Αρκαδία από την οποία κατάγονται και οι δύο. 

Στο μεταξύ οι προετοιμασίες για τη γιορτή και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα κορυφώνονται. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα έρθουν στην πόλη τουλάχιστον 15 Μητροπολίτες από όλη τη χώρα, δείγμα και αυτό ότι ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας έχει ένα πανελλήνιο ενδιαφέρον, ξεπερνώντας την τοπική πτυχή της εορτής.