Η αγορά της Πάτρας υποδέχθηκε από το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου τη Black Friday και ήδη παρά τη βροχερή ημέρα, παρατηρείται μία ζωηρή κίνηση στους δρόμους της πόλης, αλλά και στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου. 

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών εστιάζεται και φέτος στις προσφορές που έχουν ανακοινώσει ότι ισχύουν εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών και οι αλυσίδες, κυρίως των ηλεκτρονικών εδώ που έκαναν μία προσπάθεια να μετατρέψουν τη Μαύρη Παρασκευή σε Black Week, χωρίς όμως κατά κοινή ομολογία ο κόσμος να ανταποκριθεί τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. 

Ο προσεκτικός καταναλωτής πάντως θα δει, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, τις προσφορές που υπάρχουν στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 30% έως και 50%, ανάλογα με το είδος που εμπορεύεται.

Μεγάλες προσφορές υπάρχουν στα εμπορικά μαγαζιά της πόλης στα είδη ρουχισμού, στα υποδήματα, στα οπτικά, αλλά και στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών με τηλεοράσεις, ψυγεία και κουζίνες. 

Ωστόσο, προσφορές ειδικά για αυτή τη μέρα θα δούμε ακόμα και σε βιβλιοπωλεία, είδη δώρων και παιχνιδιών, ακόμα και σε φαρμακεία που έχουν μπει και αυτά στο χορό της Μαύρης Παρασκευής. 

Οι έμποροι της Πάτρας συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα και θα ελκύσουν με τις προσφορές τους το καταναλωτικό κοινό της πόλης, παίρνοντας μια ανάσα, εν όψει της εορταστικής περιόδου που ακολουθεί. 


Οι οιωνοί για αυτό είναι θετικοί, καθώς ήδη έχουν καταβληθεί οι μισθοί του Δημοσίου και οι συντάξεις, ενώ ειδικότερα στην Πάτρα υπάρχει ένα εορταστικό κλίμα, παραμονή του Πολιούχου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την παράδοση που μας έχει δείξει έως τώρα αυτό το αμερικάνικο έθιμο, το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας πάει στις πολυεθνικές εταιρίες, καθώς αυτή η μέρα προορίζεται για τέτοιου είδους εταιρίες που έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν τις τιμές στην αγορά. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ωράριο θα είναι συνεχές και αναμένεται να το εφαρμόσουν και πολλά εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας, με την Επιθεώρηση Εργασίας να καραδοκεί και να προχωρά σε ελέγχους για τυχόν εργοδοτικές αυθαιρεσίες εις βάρος των εργαζομένων τους.