Τα αεροπορικά ταξίδια είναι μια από τις βασικές πηγές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο ισούται με ένα τόνο διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη.

Αυτό σκέφτηκε η Bella Hadid και αποφάσισε να δωρίσει 600 δέντρα για κάθε πτήση που έκανε τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Δωρίζω 600 δέντρα για να φυτευτούν, 20 για κάθε πτήση που έκανα αυτούς τους τελευταίους τρεις μήνες και ενδεχομένως θα συνεχίσω μέχρι το τέλος του χρόνου. Με στενοχωρεί το πόσο η δουλειά μου επηρεάζει το ανθρακικό μου αποτύπωμα και πόσο βάρβαρα η κλιματική αλλαγή επηρεάζει προφανώς τον πλανήτη. Η Μητέρα Φύση χρειάζεται αγάπη», έγραψε σε μήνυμά της στο Instagram το διάσημο μοντέλο.

 

Η Bella Hadid επέλεξε την οργάνωση OneTreePlanted για τις δωρεές της, εξηγώντας επίσης πού ακριβώς θα φυτευτούν τα δέντρα.

«Θα ξεκινήσω με το σπίτι μου στην Καλιφόρνια (129 εκατομμύρια δέντρα χρειάζεται να επαναφυτευτούν μετά τις πυρκαγιές που έκαψαν 1.3 εκατομμύρια εκτάρια) και φυσικά στον Αμαζόνιο για τις πρόσφατες φωτιές», έγραψε η ίδια, σημειώνοντας πως δέχεται προτάσεις και για άλλα σημεία.


«Επικοινωνήστε μαζί μου και πείτε μου σε ποιες άλλες περιοχές πρέπει να δείξουμε αγάπη. Ευπρόσδεκτες όλες οι περιοχές, Αφρική, Ασία, Βόρεια Αμερική και Λατινική Αμερική», πρόσθεσε.

«Το βρίσκω τόσο συναρπαστικό και ενδιαφέρον, που ακόμη κι αν δεν είμαι φυσικά εκεί, δέντρα θα πάρουν ζωή σε απίστευτα μέρη που τα χρειάζονται. Είναι ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, η βιοποικιλότητα και τα ζώα που χρειαζόμαστε», είπε η διάσημη καλλονή.

«Ξέρω πως είναι υπερβολικό, αλλά όταν πετάω, κοιτάζω έξω από το παράθυρο και βλέπω τόσα πανέμορφα, τεράστια δάση, τόση γη και δέντρα που χρειάζονται αγάπη, σκέφτομαι και τα ζώα», κατέληξε η Bella Hadid.