Υλικά Συνταγές

  • μοσχάρι: 800 γρ., κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε κύβους
  • καρότα: 2 καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • σέλινο: 2 κλωνάρια, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • κρεμμύδι: 1 ολόκληρο καθαρισμένο
  • τραχανά ξινό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • πατάτες: 2 καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής

 
  1. Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και προσθέτετε το λάδι και το κρεμμύδι. Βράζετε 35'. Κατόπιν αφαιρείτε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα καρότα. τις πατάτες και το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο 30' σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. 

  2. Κατόπιν προσθέτε στη σούπα τον τραχανά και σιγοβράζετε το φαγητό 11'-13' ακόμη για να μαλακώσει και ο τραχανάς. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη μαζί με το τραχανά). Αλατοπιπερώνετε τη σούπα και τη σερβίρετε καυτή με χωριάτικο ψωμί. 

Πηγή: icookgreek.com