Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό αρχικά να δίνει συγχαρητήρια στους υπουργούς, καθώς έχει τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους.

Αρχικά η συζήτηση στο υπουργικό επικεντρώθηκε στα πιο βαριά θέματα της ατζέντας, την οικονομία και το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας. Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16, των Mirage, αλλά και τις παροχές των επιπλέον υλικών για τα F-16 έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Από τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού ξεχώρισαν η επίτευξη του στόχου για τα 30 νομοσχέδια έως το τέλος του έτους, η ΔΕΗ, τα θέματα του Αμυνας, αλλά και οι σταδιακές μειώσεις φόρων, όσο δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος.
Τα τρία σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο
«Συγχαρητήρια σε υπουργούς γιατί τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, καθώς θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».

Στο ζήτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: Πρώτος στόχος η αναβάθμιση του υφιστάμενου και μετά η προμήθεια νέου πολεμικού υλικού. Και αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει στο να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην Αμυνα.

Στο θέμα της Οικονομία ο πρωθυπουργός είπε πως για τη διαχείριση των καλύτερων από το στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού τόνισε ότι θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο.
Μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να θυμίζουν τη δέσμευση μέσα στην 4ετια για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς του τέλους αλληλεγγύης.