Η λίμνη Δόξα στο οροπέδιο του Φενεού είναι ένα μαγικό μέρος που αναδεικνύει τη δύναμη και ταυτόχρονα την ομορφιά της φύσης. 

Και όμως αυτή η ομορφιά είναι σε ένα βαθμό τεχνητή. Η λίμνη προέκυψε από την κατασκευή ενός μικρού φράγματος στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ήρθε όμως για να δέσει με τον καλύτερο τρόπο με το εντυπωσιακό σκηνικό που υπάρχει γύρω της και το οποίο είναι απολύτως φυσικό, μια άγρια ομορφιά που αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ορεινής υπαίθρου. 

Τα βουνά τριγύρω από τους ορεινούς όγκους που συνθέτουν το οροπέδιο του Φενού κόβουν την ανάσα με την επιβλητικότητά τους στον επισκέπτη. Η λίμνη είναι κυκλωμένη από πυκνά δάση με πλατάνια, έλατα, καστανιές και μαύρα πεύκη, αλλά και αρκετά ακόμα στοιχεία της ελληνικής φύσης που από κοινού συνθέτουν έναν μοναδικό ορεινό υγρότοπο. 

Ένα υγρότοπο ιδανικό για εναλλακτικές αποδράσεις στη φύση. Ο ασφαλτόδρομος που κάνει τον γύρο της λίμνης, προσφέρεται για ποδηλατάδα και για περίπατο, ενώ περνώντας κανείς το φράγμα μπορεί να θαυμάσει μια μοναδική θέα, με κυρίαρχο φόντο τον ορεινό όγκο των βουνών και την ησυχία αυτής της λίμνης. 

Μια λίμνη που έρχεται για να αποδείξει με τον πιο τρανό τρόπο ότι η δημιουργικότητα του ανθρώπου έχει τη δυνατότητα να δένει αρμονικά με το μεγαλείο της φύσης. 

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες του Λουκά Καταπόδη, του πρωταθλητή ποδηλασίας, που επισκέπτεται συχνά, αυτό το μοναδικό μέρος της ορεινής Κορινθίας, αυτή την κλειστή πεδιάδα που συνορεύει νότια με την Αρκαδία και δυτικά με την Αχαΐα.