Υλικά

1 κιλό μπάμιες
3 φλιτζάνια ντομάτα πολτοποιημένη
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
750 γρ αρνάκι κομμένο σε μικρές μερίδες

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μερίδες από το αρνάκι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού τις αλατοπιπερώσουμε. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις πλένουμε καλά. Τις στραγγίζουμε και μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε έτσι για 1 ώρα περίπου, φροντίζοντας να τις ανακατεύουμε τακτικά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε από τα υγρά που έχουν βγάλει στο μπολ και τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με το αρνάκι. Περιχύνουμε με τον πολτό της ντομάτας και με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα φροντίζοντας να το ανακατέψουμε 1-2 φορές για να μην καούν οι μπάμιες. Μόλις το αρνάκι μας μαλακώσει αρκετά βγάζουμε από το φούρνο και εκτός φούρνου κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα στις μπάμιες ώστε να υγραθούν όλες από το ζωμό του ταψιού και να είναι όλες μαλακές.

Πηγή: neadiatrofis.gr