Έρχονται γιορτινές μέρες και όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στους δρόμους της Πάτρας πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των επαιτών που ζητούν μια βοήθεια. 

Μιλάμε για περιπτώσεις που προέρχονται κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν έρθει σε αυτή την κατάσταση. Ανάμεσα τους όμως υπάρχουν και αρκετοί επαίτες που έχουν μετατρέψει την ανάγκη τους σε επάγγελμα και βγαίνουν στους δρόμους της πόλης τις ημέρες αυτές, προσδοκώντας να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους με διάφορους τρόπους. 

Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να βγάλουν σε κοινή θέα το παιδί τους, έχοντας το δίπλα τους όταν ζητιανεύουν. Ήδη στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας παρατηρείται μία αύξηση του φαινομένου της επαιτείας κυρίως σε σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία και χαρακτηρίζονται εμπορικά, με τον κάθε ζητιάνο να καταλαμβάνει την θέση του. 

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε εξορμήσεις, προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο της επαιτείας και να λειτουργήσει αποτρεπτικά προς τους επαίτες, κυρίως εκείνους που είναι εμφανές ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

Ειδικότερα, φέτος, αναμένεται να είναι πιο αυστηρή σε τέτοια κρούσματα και ήδη έχει ετοιμάσει σχέδιο για την υλοποίηση του. Το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο της "Καθαρής Πόλης" και δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμα και σε προσαγωγές, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της.