Την Τρίτη, 26/11/2018, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΙΤ και Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) κ. Απόστολος Λεμονιάς πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη Νεκτάριο.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη για τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Αιτωλοακαρνανίας:

  • Λειτουργία των Μονάδων και μελλοντική αξιοποίηση τους από το ΥΠΕΘΑ.
  •  Εμπλοκή των Μονάδων και του προσωπικού τους στην δημιουργία - λειτουργία Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών. 
  • Επιβάρυνση στρατιωτικών στις διελεύσεις από Διόδια προκειμένου να μεταβούν στις Μονάδες τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα και δόθηκαν από πλευράς του κ. Φαρμάκη δεσμεύσεις ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την λειτουργία των Μονάδων και την επιβάρυνση των στρατιωτικών στα διόδια. Επίσης επισήμανε ότι το θέμα της εμπλοκής των στρατιωτικών σε δομές φιλοξενίας είναι εκτός αρμοδιοτήτων Περιφέρειας.

Η ΕΣΠΕΑΙΤ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη Νεκτάριο για την άμεση υλοποίηση αυτής της συνάντησης, τον εποικοδομητικό διάλογο και την στήριξη στα προβλήματα μας. 

Τέλος, υπήρξε η αμοιβαία διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για επικοινωνία και εκ’ νέου συναντήσεις ώστε να υπάρξουν λύσεις στα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν.