Το θέμα του νέου προπονητή της ΑΕΚ μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική ευθεία. Ο Ίλια Ίβιτς ζυγίζει τις επιλογές του προκειμένου το συντομότερο να καταλήξει στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Νίκο Κωστένογλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα πάει στο Ηράκλειο για τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΟΦΗ, έχοντας στον πάγκο της τον Έλληνα τεχνικό.

Περίπτωση να έρθει ο… διάδοχος στην Ελλάδα σήμερα, αύριο ή… μεθαύριο δεν διαφαίνεται αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα. Περίπτωση να «τελειώσει» ο Κωστένογλου και να πάει η Ένωση στην Κρήτη με υπηρεσιακό δίδυμο τους Γιώργο Αλεξόπουλο και Ηλία Ατματσίδη δεν υπάρχει. Άλλωστε οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κακό στον άνθρωπο που ανέλαβε την ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή και κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έχει καταλήξει σε πέντε ονόματα. Πέντε προπονητές που περνούν από το «μικροσκόπιό» του και εξετάζονται.

Δύο από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι γνώριμα πρόσωπα για τον Ίβιτς. Πρόκειται για τον Μάρκο Νίκολιτς που αποχώρησε τη Δευτέρα από την Βίντι και τον Βέλικο Παούνοβιτς. Δύο Σέρβους δηλαδή που ο Ίβιτς γνωρίζει και που εκτιμά πως διαθέτουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που αναζητά η Ένωση για τον πάγκο της.

Ο Παούνοβιτς, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα όπου υπήρξε μάλιστα συμπαίκτης του Ντέμη Νικολαϊδη και του Αριέλ Ιμπαγάσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν στις μικρές εθνικές ομάδες των Σέρβων από το 2012, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου το καλοκαίρι με την U20 της χώρας να κερδίζει του Μουντιάλ.

Με τον Νίκολιτς από την άλλη τα πράγματα δείχνουν πιο προχωρημένα. Ο Ίβιτς έχει κάνει μια επαφή μαζί του και ο 40χρονος προπονητής δείχνει θετικός στην προοπτική της Ένωσης. Φέρεται ωστόσο να απαιτεί πλάνο διάρκειας, με κλειστό συμβόλαιο τουλάχιστον για 1,5 χρόνο. Κάτι που μένει να φανεί σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις της εν λόγω υπόθεσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη λίστα της ΑΕΚ βρίσκεται πάντως και ο Γερμανός Μίρκο Σλόμκα. Ο έμπειρος προπονητής που έχει περάσει από τον πάγκο της Σάλκε αλλά και από το Αννόβερο. Ο Σλόμκα έχει να προπονήσει ομάδα από την περυσινή σεζόν και το όνομά του τέθηκε υπόψη του Ίβιτς.