Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που αστυνομικοί της Πάτρας, βλέπουν τους δράστες που είχαν πιάσει για κάποιες μικροκλοπές τη μία μέρα, την επόμενη να είναι έξω και να κάνουν τα ίδια. 

"Εμείς τους πιάνουμε και η δικαιοσύνη τους αφήνει έξω" είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί στις μεταξύ τους συζητήσεις όταν βλέπουν αυτές τις περιπτώσεις να επαναλαμβάνονται. Η ισχύουσα νομοθεσία βλέπετε. 

Δύο από αυτές τις περιπτώσεις είναι οι πλέον χαρακτηριστικές και αφορούν γυναίκες. Μια 45χρονη και μία 25χρονη. Η 45χρονη έχει συλληφθεί για μία σειρά κλοπών που έχει κάνει στη μακροσκελή καριέρα της, παίρνοντας ακόμα και μία τσάντα με 3.000 ευρώ. Η 25χρονη έχει και αυτή τη δική της πορεία, με τελευταίο επίτευγμά της ένα κινητό που έκλεψε την Τρίτη από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. 

Οι δύο αυτές γυναίκες, αλλά και αρκετοί ακόμα επιτήδειοι μικρό - κλέφτες, εκμεταλλεύονται το νόμο 4619/2019 που χαρακτηρίζει αυτά τα αδικήματα ως πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και στις δικαστικές αρχές και στη συνέχεια να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι στους δρόμους για να κάνουν ξανά τα ίδια.