Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το W-eat Spirit από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, με προσέλευση κόσμου από το χώρο των επαγγελματιών της εστίασης και κυρίως από τους εργαζόμενους του κλάδου. 

Και κάπου εδώ βρίσκεται, σύμφωνα με τον Σπύρο Στεργίου, το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του εγχειρήματος που διοργάνωσε για ένα διήμερο ο ΣΚΕΑΝΑ, στο Royal.

"Όταν οι εργαζόμενοι ενός κλάδου προσέρχονται σε μία εκδήλωση που έχει μία σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια που μπορούν να σε βελτιώσουν πάνω σε αυτό που κάνεις, αυτό κατά προέκταση δείχνει το ενδιαφέρον που έχουν για τη δουλειά τους, το πόσο θέλουν να γίνουν καλύτεροι, αλλά και το πόσο αγαπούν την εργασία τους" τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, μιλώντας στο patrasevents.gr. 

"Κατά την άποψη μου η προσέλευση των εργαζομένων των καταστημάτων του χώρου ήταν το μεγάλο κέρδος αυτού του διημέρου, καθώς όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την εστίαση της Πάτρας από την πλευρά της ποιότητας των υπηρεσιών που πλέον είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους". 

Αυτό ήταν το μεγάλο συν του W- Eat Spirit. Το διήμερο πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα σεμινάρια και ημερίδες για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου, ξεκινώντας από το θέμα της προστασίας για την αντιμετώπιση παραπόνων, όπου μίλησαν τρεις ακαδημαϊκές καθηγήτριες της πανεπιστημιακής τουριστικής σχολής, αναλύοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα του digital marketing. 

Ακολούθησαν ημερίδες όπως για το κρασί από τους Ανδρέα Τζούδα και Άκη Ξένο, εκδήλωση για το master bartender, ενώ πέρα από τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου το παρών έδωσαν και αρκετοί παραγωγοί κρασιών, αποσταγμάτων και ζύθων που προέρχονται από την περιοχή μας και έτσι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε μια πιο άμεση επαφή με την εστίαση της Πάτρας και της Αχαΐας. 

Οι εκθέσεις προϊόντων και γαστρονομίας που έρχονται το 2020

Το W- Eat Spirit ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να γίνουν από τον ΣΚΕΑΝΑ, έχοντας ως κύριο στόχο τους την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής μας ως σημείο αναφοράς του γαστρονομικού τουρισμού.

Μετά το W-Eat Spirit ακολουθούν το W-Food τον ερχόμενο Φεβρουάριο όπου θα παρουσιαστούν λάδι, μέλια, κρασιά και άλλα τοπικά προϊόντα της αχαϊκής γης σε μία εκδήλωση που ο ΣΚΕΑΝΑ θα προσπαθήσει να αναδείξει, με στόχο να έρθει κάποτε η στιγμή ώστε τα μαγαζιά του συλλόγου να έχουν ως βασικούς προμηθευτές τους, τους παραγωγούς της περιοχής. 

Θα ακολουθήσει στα τέλη Απριλίου η μεγάλη έκθεση γαστρονομίας του ΣΚΕΑΝΑ, το W-Eat 2020, με σκεπτικό την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών των καταστημάτων εστίασης για την προσέλκυση τέτοιου είδους επισκεπτών που θα προσφέρουν την εξωστρέφεια που ζητάει ο κλάδος και έχει ανάγκη ο χώρος για να μπορέσει να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να εξελιχθεί. 

Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο ανάλογο με το χαρακτήρα της και τα δύο πιθανότερα σημεία είναι η Achaia Clauss ή τα Παλαιά Σφαγεία, σε περίπτωση που το έργο για την αναδιαμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος έχει ολοκληρωθεί.