Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά και την απόφαση των αναισθησιολόγων του νοσηλευτικού τμήματος να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς η συνάντηση που έγινε με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα. 

Οι αναισθησιολόγοι ζητούν την στελέχωση του τμήματος σε προσωπικό και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν το αίτημά τους δεν υλοποιηθεί. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και το κάνουν για την ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και την ασφάλεια των ασθενών που κινδυνεύουν, αν δεν γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις από το υπουργείο. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να γίνονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα της κινητοποίησης, αναβλήθηκαν 20 προγραμματισμένα χειρουργεία. Οι αναισθησιολόγοι του νοσηλευτικού ιδρύματος ζητούν να προωθηθούν τα αιτήματά τους και να δεσμευτεί το υπουργείο για την υλοποίησή τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράταξη των νοσοκομειακών γιατρών που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, διαφωνεί με την κινητοποίηση. Πάντως, όλα δείχνουν ότι η αποχή των αναισθησιολόγων θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το θέμα των χειρουργείων και την ταλαιπωρία των ασθενών.