Μια διαφορετική διδασκαλία στο Μάθημα της Μουσικής παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές της Γ' τάξης του 9ου Γυμνασίου της Πάτρας.

Η καθηγήτριά τους, κ. Νούσα Ελπίδα οργάνωσε και επιμελήθηκε τη διδακτική του κεφαλαίου με τίτλο: "Πειραματισμοί και ανατροπές-Αλληλεπίδραση των Τεχνών", που υλοποιήθηκε στο χώρο Ελεύθερης Έκφρασης ΟΡΟΠΑΙΔΙΟ(Κανακάρη 101) σε συνεργασία με την υπεύθυνη κ. Ανδ. Ταβαντζή.

Όπως είπε η κ. Νούσα, στόχος της ήταν μέσα από: Μουσικοκινητική, Θεατρικό παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμό, Δημιουργική Γραφή και Ρυθμική ανάπλαση οι μαθητές να πάρουν μέρος σε μια παιδαγωγική διαδικασία που βοηθά στην καλύτερη αφομοίωση της γνώσης, προσφέρει χαρά, ενισχύει τη μαθητική πρωτοβουλία και συμβάλλει στην ψυχική και αισθητική ανάπτυξη του μαθητή. Του μαθητή, που πειραματίζεται, ενεργοποιεί τη φαντασία του, αξιοποιεί τις δεξιότητές του, δρα ομαδικά και συνθέτει το δικό του καλλιτεχνικό δρώμενο, εκεί όπου οι Τέχνες δανείζουν και δανείζονται.

Μουσική, Ποίηση, Χορός, Ζωγραφική, Λογοτεχνία έγιναν κρίκοι μιας αλυσίδας που δεν εγκλωβίζει, αλλά ελευθερώνει τα ταλέντα κι όλα τα πεδία επεξεργασίας, διανοητικής και συναισθηματικής.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σε μαθητές και δασκάλους που δεν διστάζουν να μεταφέρουν τη διδασκαλία έξω απ' τα στενά όρια της αίθουσας, απελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έκφραση και τις δεξιότητες των μαθητών, καίρια στοιχεία των καλλιτεχνικών μαθημάτων!

Ο Δ/ντής του 9ου Γυμνασίου Πάτρας, κ Καρατζάς Γ. και η καθηγήτρια, κ. Νούσα Ελπ. ευχαριστούν για την παραχώρηση του Καλλιτεχνικού χώρου "Οροπαίδιο", αλλά κυρίως για τη συνεργασία και την εμπνευστική συμβολή τους τις  κ. κ.Ταβαντζή Ανδριάνα και Μαριάννα Γεροκωστοπούλου, εμψυχώτριες θεατρικού παιχνιδιού.

Επίσης θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ' τάξης για την τόσο ενεργή και γεμάτη ενθουσιασμό, συμμετοχή τους!