Πάνω από 40.000 κλήσεις SMS έχουν αποσταλεί και έχουν απαντηθεί στην εφαρμογή του Sense City του δήμου Πατρέων. 

Η εφαρμογή αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα στο δημότη της Πάτρας να ενημερώνει τις υπηρεσίες του δήμου για τα διάφορα προβλήματα που συναντάει στους δρόμους της πόλης και στους κοινόχρηστους χώρους της, έτσι ώστε να επιλύονται άμεσα. 

Το Sence City είναι μία εφαρμογή που μπορεί να αποτελέσει την αρχή στο πρόγραμμα που θέλει να προχωρήσει ο δήμος της έξυπνης πόλης, με την σύγχρονη τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για μια όμορφη και καλύτερη πόλη.

Όσοι βρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος για την τεχνολογία και το πρόγραμμα της έξυπνης πόλης, στο 22ο Forum Ανάπτυξης, είχαν την ευκαιρία να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα και να ενημερωθούν αναλυτικά για το ζήτημα. Η εφαρμογή μέχρι ώρας είναι πιλοτική, κάτι που σημαίνει ότι η επιτυχία του εγχειρήματος, δοκιμάζεται και θα κριθεί.

Ο δήμος, έχοντας πίστη στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα σε αυτή την εφαρμογή, σκοπεύει να προχωρήσει σε καμπάνια για το Sense City, έτσι ώστε να κάνει γνωστή σε όλους τους δημότες τη δυνατότητα που τους δίνεται και να μάθουν να τη χρησιμοποιούν. Το βίντεο που θα δείτε είναι στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής και εμπεριέχει ένα κοινωνικό μήνυμα στο οποίο αξίζει να γίνουμε παραλήπτες του. Γιατί έχει απώτερο σκοπό μια ομορφότερη και καλύτερη Πάτρα. 

Δείτε το: