Το Σωματείο "Ιπποκράτης" συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και σε ανακοίνωση αναφέρει:

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ακόμη μία φορά μας βγάζουν στους δρόμους

Συμμετέχοντας αυτήν την φορά στην 24ωρη Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, που για άλλη μια φορά βρίσκεται στους δρόμους,

Διεκδικώντας

Την σωτηρία της Δημόσιας υγείας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Εμείς λοιπόν οι Εργαζόμενοι στο Γ.Ν Πατρών
Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλους τους υπόλοιπους Συναδέλφους των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας μας, της πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, που με τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας μας, της ΠΟΕΔΗΝ, βρίσκονται ακόμη μια φορά στους δρόμους, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ και της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ που φαίνεται να συνεχίζονται και το 2020, με τον προς ψήφιση προϋπολογισμό, όπου δυστυχώς η Δημόσια Υγεία αναδεικνύεται ακόμη μία φορά ως ¨ο φτωχός συγγενής¨ των κρατικών δαπανών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

στην αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ και το σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δικά μας επιμέρους ζητήματα, όπως είναι:

Τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ και το χωροταξικό αλαλούμ του Νοσοκομείου μας, που μας ταλαιπωρεί λειτουργικά καθημερινά,
 Οι ελλιπείς πιστώσεις, που μας έχουν οδηγήσει στην Υπολειτουργία και την στασιμότητα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρούς και ιδιαιτέρως η απαράδεκτη πρακτική της μη προκήρυξης των θέσεων που συνταξιοδοτήθηκαν ένα ζήτημα που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην λειτουργία του Νοσοκομείου, που αδειάζει από Ιατρούς και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό.
Οι διώξεις της Διοίκησης Σερεμέτη, η απρεπέστατη συμπεριφορά του και το σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας που εκπορεύεται από την πρακτική του και που υπάρχει έντονα ειδικά στον Νοσηλευτικό κλάδο.
κλπ άλλα προβλήματα

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

ΑΥΞΗΣΗ των μισθών μας, αύξηση των μισθών στους φτωχότερους Εργαζόμενους του Δημοσίου που είναι οι Νοσηλευτές και όλοι οι Εργαζόμενοι της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που ολοένα παίρνει παρατάσεις στην συνέχιση της καταβολής του και βεβαίως την επέκταση του και τον διπλασιασμό του.
ΕΝΤΑΞΗ επιτέλους στα ΒΑΕ, ένα πάγιο αίτημα όπου όλοι κωφεύουν αν και εργαζόμαστε κάτω από τις πιο αντίξοες και ανθυγιεινές εργασίες.
ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, όπου οι δημόσιες δαπάνες θα πρέπει επιτέλους να φθάσουν στον μέσο όρο της Ευρώπης (7,5 %).
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΙΑΤΡΩΝ και λοιπού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με 4.000 κατ΄ έτος και βεβαίως σωστή και λειτουργική κατανομή και αξιοποίηση του Προσωπικού στα τμήματα.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ"