Ανακάλυψε η ελάσσονα ανυπότακτη συμπολίτευση του Δήμου Πατρέων το colpo grosso στο οποίο παίρνουν μέρος όλοι πλην αυτής και του τιμημένου. Με βάση λοιπόν ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θα κατασκευαστεί με χρήματα του δημοσίου εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και μετά θα δοθεί με Σύμβαση Παραχώρησης στον ιδιωτικό τομέα.

Ευφυές! Σατανικό!

Και ποιος είναι ο αντίλογος σε αυτό το σχέδιο; Καμία παραχώρηση στους ιδιώτες. Μα καλά το φτιάξαμε το εργοστάσιο, κάποιος πρέπει να το λειτουργήσει. Μήπως να το λειτουργήσει ο Δήμος Πατρέων, ίσως ένα διαδημοτικό σχήμα των Δήμων που θα ωφεληθούν από αυτό το εργοστάσιο; Και αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το εργοστάσιο απορριμμάτων γιατί να μην το κάνουμε και με τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου;

-Όοοχι, απαντάει η συμπολίτευση, ανυπότακτη και τιμημένη. Να το κάνει το Κράτος.

Το Κράτος του Μητσοτάκη που ονειρεύεται λιγότερο δημόσιο και ογδοντάχρονους διοικητές: Δεν τους λέμε καλύτερα ότι δεν έχουμε σκουπίδια και ότι πίνουμε μόνο κρασί, το νερό δεν το ακουμπάμε στα χείλη μας;

Σε αυτό το Κράτος θέλετε να δώσετε τη διαχείριση του εργοστασίου απορριμμάτων και του φράγματος; Κατά τα άλλα εμείς προωθούμε τους ιδιώτες!

Ουαί, Γραμματείς, Φαρισαίοι, Υποκριτές.

Ξέρετε πολύ καλά ότι η πρότασή σας δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο στον άλλο κόσμο, τον σοσιαλιστικό. Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε δηλαδή.

Για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα - όπως τα υπολογίζουν πρόσφατες δημοσκοπικές μετρήσεις – κάθε απεμπόληση ευθύνης από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης προς το κεντρικό κράτος σημαίνει υποψηφιότητα για την εμπλοκή ιδιωτών. Περισσότερο κράτος οδηγεί σε λιγότερο δημόσιο αν δεν το έχετε καταλάβει.

Αλλά τι λέω, δεν το καταλάβατε σε εποχές και μέρη που τα πάντα ήσαν κρατικά και τίποτα δημόσιο…