Σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, την πρώτη ημέρα του W-ɘat Spirit, ξεκινήσαμε με ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν επαγγελματίες εστίασης με θέμα προφίλ καταστημάτων και διαχείριση παραπόνων. Η ημερίδα διοργανώθηκε με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Η Ι. Πουλάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπ. Πατρών, ανέλυσε εκτενώς  τα υγειή στοιχεία του προφίλ του καταστήματος εστιάσης 

Η Ακαδημαϊκή Υπότροφος, Ε. Χατζοπούλου, αναφέρθηκε στην διαδικασία διαχείρισης παραπόνων, ώστε να αποφευχθούν πληγές στην εικόνα των καταστημάτων και τόνισε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης του προσωπικού.

Η Μ. Πετροπούλου, Υπεύθυνη Ψηφιακής αποτύπωσης Κοινωνικής Μέριμνας του Παν. Πατρών, ανέλυσε  το ψηφιακό marketing στην εστίαση και την αναγκαιότητά του στην ψηφιακή εποχή.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σ. Στεργίου  αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του Συλλόγου,  μίλησε για την εκπαίδευση των επαγγελματιών σε ολες τις βαθμίδες και πεδία με τελικό στόχο να αποτυπωθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας.


Στην συνέχεια οι εκθέτες – τοπικοί παραγωγοί είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους κρασί, μπύρα, αποστάγματα και να σερβίρουν στους παρευρισκομένους τις γεύσεις τους. 

Ο Α. Τζούδας με τον Α. Ξένο σε μία κατάμεστη αίθουσα  παρουσίασαν στο κοινό το κρασί. Τα χρώματα, τα αρώματα και  τις ποικιλίες. Πως δοκιμάζουμε ένα κρασί, πως αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα. Όψη- άρωμα  -γεύση, τα 3 στοιχεία για την αναγνώριση του κρασιού. 

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες, έχοντας μπροστά τους ο καθένας ενα επαγγελματικό σετ με ειδικά κρυστάλινα ποτήρια για δοκιμή κρασιού, εκπαιδεύτηκαν  στην αναγνώριση ποικιλιών και ποιότητας. 

Η διαδικασία έγινε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο και όλοι παρακολούθησαν ευλαβικά το σεμινάριο. Τελος οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με του εισηγητές Α. Τζούδα και Α. Ξένο  καθώς και να δοκιμάσουν τα κρασιά των εκθετών – τοπικών παραγωγών.