Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών η 25η Νοεμβρίου και το φαινόμενο αυτό εξακολουθεί να ισχύει πίσω από τις πόρτες δεκάδων οικογενειών. 

Οι γυναίκες αποτελούν συνήθως τα βασικά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων αυτών προέρχονται κυρίως από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Πέρα από την βία και τα κρούσματα αυτής που προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις γυναικών που έχουν πέσει θύματα στην εργασία τους. 

Ωστόσο, τα μεγαλύτερα ποσοστά των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών αφορούν κυρίως το οικογενειακό τους περιβάλλον. Στην Πάτρα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Κέντρου Ερευνών Θέματα Ισοτήτας εξακολουθεί και δέχεται τα τελευταία τρία χρόνια 15 με 20 νέες περιπτώσεις γυναικών κάθε μήνα που έχουν υποστεί βία από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. 

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί ετησίως σε τουλάχιστον 200 νέες περιπτώσεις γυναικών που έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής βίας στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Το φαινόμενο έτσι παρουσιάζει μία σταθερή έως και αυξητική τάση και παρά την ενημέρωση και τις καμπάνιες που έχουν γίνει κατά καιρούς, δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης των κρουσμάτων, τόσο στην Πάτρα, όσο στην ευρύτερη περιφέρεια. 

Η βία αυτή μπορεί να έχει την μορφή σωματικής κακοποίησης, με τις γυναίκες θύματα να έχουν έκδηλα τα σημάδια στο κορμί ή στο πρόσωπο τους ή να έχει να κάνει με την ψυχολογική βία που τους ασκείται συνήθως από τον σύζυγο - σύντροφο τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις επιπτώσεις  στην ψυχική τους υγεία. 

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις των γυναικών που στρέφονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών το κάνουν όταν πλέον διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό της οικογένειας τους ή πιστεύουν ότι η ζωή τους σε μικρό ή μεγάλο βαθμό βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Ωστόσο, το θετικό πάνω στο θέμα της βίας κατά των γυναικών, είναι πως πλέον έχουν ξεπεραστεί τα ταμπού και οι προκαταλήψεις που υπήρχαν από πλευράς κυρίως των θυμάτων. Οι γυναίκες πλέον μιλούν για το πρόβλημα τους, ζητούν βοήθεια από ειδικούς και αρμόδιους φορείς, ελπίζοντας από αυτούς σε ψυχολογική, αλλά και συμβουλευτική στήριξη.