Η Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Α'θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, στην Πάτρα, στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα, για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να υλοποιήσουν το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που προσφέρεται από το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες στην Πάτρα, το Αίγιο και τα Καλάβρυτα και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα δηλώσουν στην αίτησή τους σε ποιο από τα τρία σεμινάρια επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η επίσκεψη, με τους μαθητές, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος. Θα προηγηθούν εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν τη φετινή χρονιά σχετικό πρόγραμμα, το οποίο, μπορεί να εκτείνεται σε ποικίλους τομείς και θεματικές, (ανθρώπινα δικαιώματα, θέατρο, εικαστικές τέχνες, δημιουργική γραφή, τοπική ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά κλπ). Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες και τόπους:

Aυτή την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου-6ου Γυμνασίου Πατρών (Ελ. Στρατιώτου και Αγ. Σοφίας), ώρες 10.00-13.30 (Γυμνάσιο- Λύκειο),

Tην Κυριακή 1η Δεκέμβρη, στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου (Παύλου Μελά 6), ώρες 10.00-13.30 (Γυμνάσιο-Λύκειο) και

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα, χώρος εκδηλώσεων Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων, ώρες 10.00- 13.30 (Γυμνάσιο- Λύκειο).

Το θεατροπαιδαγωγικό έχει τον τίτλο «Να ζήσεις!». Βασικό εργαλείο του θα αποτελεί η μουσειοσκευή-πακέτο εξερεύνησης. Η "μουσειοσκευή" είναι μια παλιά βαλίτσα εποχής του 1940 και άμεσα συνδεδεμένη με το τραγικό γεγονός του ολοκαυτώματος, ιδωμένο από την οπτική πλευρά των παιδιών. Η μουσειοσκευή θα αποσταλεί στα σχολεία που θα υλοποιήσουν το Πρόγραμμα πριν την επίσκεψή τους στο Μουσείο.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι Φρύνη Κωσταρά, υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.