Προσπάθειες για την αξιοποίηση του χώρου και την αναδιαμόρφωση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικούσα επιτροπή του ΠΕΑΚ και ο πρόεδρος της Νίκος Παπαδημάτος. 

Η διοικούσα επιτροπή έχει θέσει το θέμα στα υπόψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ετοιμάζεται συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα για να εξεταστούν οι προτάσεις αξιοποίησης του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέσα στις προτάσεις αυτές που θα εξεταστούν είναι και το προσχέδιο της μελέτης που είχε προτείνει ο δήμος για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου. 

Ζητούμενο για όλους τους εμπλεκόμενους, πάντως, θα είναι αυτή τη φορά το θέμα να προχωρήσει και να μην μείνει στα χαρτιά, όπως έχει γίνει έως τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς που παραμένει σε άθλια κατάσταση και έχει πλέον μετατραπεί σε μία εστία μόλυνσης, δίπλα από ένα πάρκο στο οποίο αθλούνται καθημερινά δεκάδες Πατρινοί, ήταν να αξιοποιηθεί μέσα από την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. 

Κάτι που όμως δεν έγινε. Είναι άγνωστες ποιες είναι οι προθέσεις της νέας διοικούσας επιτροπής του ΠΕΑΚ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που έχει την κυριότητα του χώρου, αν δηλαδή, σχεδιάζει να στήσει εκεί ένα κέντρο παράκτιων αθλημάτων άμμου, όπως ήθελε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε δεσμευτεί ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ή αν θα προχωρήσει σε κάτι διαφορετικό. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς δεν μπορεί να παραμείνει άλλο έτσι, πόσο μάλλον από την στιγμή που μέσα στο επόμενο διάσημα ο δήμος είναι έτοιμος για να προχωρήσει στο έργο για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Έλους της Αγυιάς (δίπλα από το πρώην κολυμβητήριο) μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.