Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Αρμενίων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η συναυλία αρμενικής και ελληνικής μουσικής, «Επί τα όρη τα Αραράτ», που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», με την γενική επιμέλεια του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου.  

Παρουσιάστηκαν θρησκευτικοί ύμνοι από την αρμενική και την βυζαντινή μουσική παράδοση (a capella) και τραγούδια για φωνή και πιάνο στα αρμενικά και ελληνικά. 

Η συναυλία αφιερώθηκε στον αρμένιο αρχιμανδρίτη Κομιτάς (1869-1935), τον θεμελιωτή της νεότερης κλασικής αρμενικής μουσικής, με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννησή του. 

Στην συναυλία ακούστηκαν αρκετά από τα τραγούδια τα οποία ο ίδιος ο Κομιτάς, περιοδεύοντας στην πατρίδα του, συνέλεγε και κατέγραφε. 

Οι συντελεστές της συναυλίας, Άννα Γαζαριάν και Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι, ο Μάριος Καζάς στο πιάνο και οι ομιλητές Γιώργος Βλαντής και Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. 

Παρέστησαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Αρχιμανδρίτης Χορέν Αρακελιάν, τοποτηρητής του Μητροπολίτη της Αγίας Αρμενικής Ορθόδοξης Αποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, εκπρόσωποι Αρμενικών Συλλόγων και ΜΜΕ και πολλοί φιλόμουσοι. 

Ήταν μια εκδήλωση φιλίας και τιμής προς τον πολύπαθο Αρμενικό λαό, με τον οποίο οι Έλληνες έχουν ισχυρούς δεσμούς από παλιά.