Στον πανέμορφο και τρομερά ατμοσφαιρικό χώρο της πόλης "Περί χορού Εμμέλεια", Μιαούλη 48, η θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Πάτρας έκανε σήμερα μια από τις πρόβες της στο δρόμο της προετοιμασίας της για την υλοποίηση πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: "Ρητορική και Θέατρο...Φάρσα και Μουσική, αντάμα..."

Πυρήνας το θαυμάσιο κείμενο του Γκολντόνι: "Αγροίκοι", που όμως φιλοδοξούν να συνδυάσουν με την κρητική κωμωδία-απόρροια των ιταλικών θιάσων που επισκέπτονταν τη μεγαλόνησο και την επιρροή τους στην κρητική μαντινάδα της Ενετοκρατούμενης Κρήτης.


Οι καθηγήτριες Ελένη Καδά και Ελπίδα Νούσα έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανες για τους μαθητές, καθώς αυτό το Κυριακάτικο πρωινό οι μικροί έφηβοι επέλεξαν με προθυμία να το αφιερώσουν σε αυτή την δράση πολιτισμού.

Μπράβο και στο εκπ/κό προσωπικό που διδάσκει τη χαρά της δημιουργίας, την ομαδικότητα και τη συνεργατικότητα, την αξιοποίηση -εποικοδομητικά- του ελεύθερου χρόνου...
Στα φωτεινά τους χαμόγελα αντικατοπτρίζεται η ψυχική ευφορία τους!

Ο χώρος "Περί χορού Εμμέλεια" -ένας χώρος σαν θεατρικό σκηνικό- ενέπνευσε τους μαθητές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Να φορέσουν προσωπεία διασκεδαστικά, ευτράπελα, πονηρά και εύθυμα, να  χορέψουν και να τραγουδήσουν σε δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους, στο μέτρο μιας κρητικής μαντινάδας, μια και η μαντινάδα δημιουργήθηκε την εποχή της Ενετοκρατίας...


"Ακούσατε, ακούσατε, χαρμόσυνα μαντάτα,

τση Πάτρας το Γυμνάσιο ξεκίνησε τη στράτα

Ξεκίνησε τσι πρόβες του Κομμέντια και Γκολντόνι

επιρροή Ενετική κι ανάστημα ορθώνει...

"Αγροίκοι" -λέει- θα'ρθουνε, μουζίκες, φαρσαδόροι

όμορφες δράσεις μαθητών, μέλλοντος καρποφόροι...

Εξάσκηση πνευματική, διαχρονική αξία

και τση ψυχής εξάσκηση, αληθινή μαγεία"

Ο Δ/ντής, κ. Καρατζάς Γεώργιος και οι υπεύθυνες καθηγήτριες ευχαριστούν τους υπευθύνους κ.κ Κουτουλογένη και Παυλόπουλο για την παραχώρηση του εκπληκτικού χώρου.