Τα κλιμάκια των ελεγκτών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχουν ξεκινήσει να σαρώνουν την αγορά τις τελευταίες δύο μέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές έκαναν την εμφάνιση τους το απόγευμα του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και ξεκίνησαν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης. ξεκινώντας από αυτά της Τριών Ναυάρχων, φτάνοντας στη συνέχεια προς το κέντρο. 

Ωστόσο, τόσο τα καταστήματα, όσο και οι πελάτες τους εφάρμοζαν απόλυτα τις διατάξεις του νόμου και δεν έπεσαν πρόστιμα, πέρα από κάποιες τυπικές συστάσεις. Έλεγχοι έγιναν την επομένη μέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και στην περιοχή του Ρίο Πατρών, όπου ελέγχθηκαν 11 καταστήματα στα οποία δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως, επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 500 ευρώ για έλλειψη τήρησης Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή των καταγγελιών του 1142 έχει ελάχιστες κλήσεις από την Πάτρα και την Αχαΐα, με τους Πατρινούς να φαίνεται να μην αποδέχονται το συγκεκριμένο μέτρο του αντικαπνιστικού νόμου. 

Όμως οι πελάτες δείχνουν να είναι πρόθυμοι στην εφαρμογή του νόμου, κάτι που μπορούσε εύκολα να δει κάποιος στην Πάτρα, το βρδυ του Σαββάτου, με τους καπνιστές να βγαίνουν έξω από τα καταστήματα εστίασης και τους κλειστούς χώρους για να καπνίσουν. 

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες της Πάτρας από τα μικτά κλιμάκια των κρατικών μηχανισμών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο.