Η Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, αναφέρει τα εξής: "H 25η είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. 

Το μήνυμα της 25ης του Νοέμβρη παραμένει σήμερα επίκαιρο και ουσιαστικό. 

Παρότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν εξελιχθεί και οι έμφυλες ανισότητες έχουν εξασθενήσει σε αρκετούς τομείς, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί αυξάνεται μη ‘αναγνωρίζοντας’ σύνορα, φυλή, κοινωνική τάξη, ηλικία. Καθημερινά παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. 

Είναι κοινωνικό , πολιτισμικό και εν τέλει πολιτικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αφορά όλη την κοινωνία και η εξάλειψή του θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας. 

Πρέπει να γίνει ευρέως κατανοητό και αποδεκτό ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. H ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική και λεκτική βία κατά των γυναικών, συνιστά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που δεν σχετίζεται με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές διαφορές, αλλά αφορά κάθε γυναίκα ξεχωριστά μα και όλες τις γυναίκες, ως φύλο. 

Η υπόθεση της έμφυλης βίας παρουσιάζει ανησυχητική έξαρση στη χώρα μας. 

28 Γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα το 2018 και άλλες 13 ακόμα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019. 

Γι  ́ αυτό απαιτούμε από την πολιτεία να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα που θα οδηγήσουν στο να αλλάξει η κουλτούρα της βίας και του φόβου, των διακρίσεων και των ανισοτήτων απέναντι στις γυναίκες. 

Απαιτούμε την ένταξη των ‘Σπουδών Φύλου’ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την συνειδητοποίηση της νεολαίας. 

Η πρόληψη για την ισότητα των φύλων και το απαράδεκτο της εξάσκησης βίας οδηγεί στην καταπολέμηση της βίας. 

Βοηθάμε όλες και όλοι να σπάσει η σιωπή των θυμάτων. 

Απαιτούμε να λειτουργούν έγκαιρα και έμπρακτα όλοι οι κοινωνικοί θεσμοί. 

Δεν ξεχνάμε ότι «Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ»... 

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΤΡΑΣ ενημερώνει επίσης ότι θα προβάλλει τρεις ταινίες μικρού μήκους με θέμα την <<Έμφυλη Βία>> την Τρίτη 03/12/2019 στις 8μ.μ. στο θέατρο "ΑΓΟΡΑ", Καραϊσκάκη 149".