Ένα ζευγάρι, ο φωτογράφος από την Θεσσαλονίκη Κώστας Λάλας και η σύντροφος του, επίσης φωτογράφος, Κατερίνα Ανέστη από την Αθήνα, έκαναν αυτό που φαντασιώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας και βάλε.

Τα «βρόντηξαν» και με ένα βαν που το ονόμασαν Δία, αποφάσισαν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το κόσμο, αναζητώντας νέες συναρπαστικές εμπειρίες. Ο Κώστας Λάλας και η Κατερίνα Ανέστη είναι αυτοί οι περίεργοι άνθρωποι που πάντα επιλέγουν να ακολουθούν τα όνειρα τους κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, τολμώντας να κάνουν πραγματικότητα κάτι που για τους περισσότερους φαντάζει άπιαστο όνειρο, να ξεβολευτούν και να κυνηγήσουν την περιπέτεια.

«Κάθε μέρα είναι ένα ταξίδι και κάθε ταξίδι στη ζωή μας είναι μοναδικό», λέει στο protothema.gr ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής, Κώστας Λάλας, βρισκόμενος αυτό το καιρό μαζί με την σύντροφο του και τον βαν τους κάπου στη Μάλτα, έχοντας σκοπό να κατέβουν στη Σικελία και από κει στη Βόρεια Αφρική τις προσεχείς βδομάδες.


Ο Κώστας Λάλας εργαζόταν επί σειρά ετών στο Ντουμπάι ως φωτογράφος, έχοντας καταφέρει μάλιστα να έχει πρόσβαση στα παλάτια του Εμιράτου, καλύπτοντας σημαντικές εκδηλώσεις και η σύντροφος του, Κατερίνα Ανέστη ταξιδεύει τα τελευταία 10 χρόνια σε μοναδικούς προορισμούς. Έχει φωτογραφήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους βασιλικούς γάμους στη Μέση Ανατολή και έχει συνεργαστεί με μεγάλους πελάτες όπως η CHANEL.

Μέχρι σήμερα το ζευγάρι έχει διανύσει με τον βαν τους 7.000 χιλιόμετρα και έχουν πληρώσει 800 ευρώ σε πετρέλαιο. Το βαν αγοράστηκε με χρήματα που τους έδωσαν φίλοι και συνεργάτες, προπληρώνοντας με αυτό το τρόπο τις δουλειές που τους ανέθεσαν να βγάλουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ γνωστή αλυσίδα σούπερ μαρκετ βοήθησε στις προμήθειες που απαιτούνται για ένα τόσο μεγάλο και χρονοβόρο εγχείρημα. Το ζευγάρι θα κινηματογραφεί το ταξίδι και αποσπάσματα θα αναρτώνται στο You Tube.


«Τα υπόλοιπα χρήματα που χρειαζόμαστε θα τα καλύψουμε με φωτογραφικές και κινηματογραφικές δουλειές που θα βγάλουμε στο δρόμο» λέει ο Κώστας Λάλας. Για να προσθέσει: «Έχουμε ήδη προμήθειες για να καλύψουμε τους επόμενους τρεις μήνες και αγοράζουμε μόνο γάλα, αναψυκτικά και νερό».

Το βαν τους διαθέτει αυτονομία ρεύματος 220V για τρεις μέρες χωρίς να χρειαστεί να φορτίσουν μπαταρίες, 120 λίτρα νερό και 90 γαλόνια ντίζελ συν 80 ακόμη γαλόνια πετρέλαιο σε μεταλλικά μπετόνια. Διαθέτει ακόμη καλοριφέρ, θερμοσίφωνο υγραερίου, τουαλέτα με μπάνιο, κρεβάτι και ένα μικρό γραφείο.

Ο Κώστας και η Κατερίνα είναι αυτοί οι περίεργοι άνθρωποι που πάντα επιλέγουν να ακολουθούν τα όνειρα τους κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, τολμώντας να κάνουν πραγματικότητα κάτι που για τους περισσότερους φαντάζει άπιαστο όνειρο.


Πηγή: protothema.gr