Θέμα σε όλο το πανελλήνιο έχει γίνει η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός πατέρα στο δημοτικό σχολείο των Ζαρουχλείκων από συμμορία νεαρών.  

Ο γιος του πατέρα, ένα 13χρονο αγόρι, είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από έναν 14χρονο συμμαθητή του. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 14χρονος αυτός προκαλεί συνεχώς επεισόδια και φασαρίες και γενικότερα έχει μία αρκετά επιθετική συμπεριφορά. 

Εκτός του 13χρονου τον οποίο τον είχε χτυπήσει με αλυσίδα στο κεφάλι, είχε ενοχλήσει και ένα ακόμα παιδί και μάλιστα με αρκετά βίαιο τρόπο. Οι πατεράδες των δύο παιδιών όταν έμαθαν τα περιστατικά αυτά αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να ενημερώσουν τους γονείς του 14χρονου για την επιθετική συμπεριφορά του γιου τους, πηγαίνοντας σπίτι του. 

Ωστόσο, δεν βρήκαν κανέναν από τους δύο, αλλά μόνο τον αδελφό του 14χρονου. Αποχώρησαν από το σπίτι, όμως κανόνισαν την επόμενη ημέρα να επισκεφτούν τον Εισαγγελέα Ανηλίκων και να τον ενημερώσουν. Το ίδιο απόγευμα ο 14χρονος φέρεται να βρήκε τον 13χρονο στο προαύλιο του σχολείου του και σε έντονο ύφος του ζήτησε τον λόγο για τον επίσκεψη του πατέρα του στο σπίτι του. 

"Αν ο πατέρας σου μας κάνει κάτι, θα βγάλω μαχαίρι και θα σε σκοτώσω" φέρεται να του είπε, με αποτέλεσμα 13χρονος να τρομοκρατηθεί και να ειδοποιήσει τον πατέρα του για το συμβάν. Ο πατέρα έφτασε αμέσως στον χώρο, όμως φαίνεται ότι ο 14χρονος είχε προλάβει να ειδοποιήσει τα αδέλφια του που έφτασαν μαζί με κάποιους άλλους στο σχολείο.

Του επιτέθηκαν πέντε άτομα

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να επιτεθούν στον πατέρα του 13χρονου πέντε συνολικά άτομα, χτυπώντας τον στο σώμα, ενώ ο ίδιος είχε προσπάθησε να φυλάξει το κεφάλι του αφού πρόσφατα είχε κάνει επέμβαση. Ο πατέρας τελικά πήγε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα της παρέας αυτής, παραμένοντας εκεί για μία ημέρα. 

Πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής μηνύσεων, γνωρίζοντας μόνο το έναν από τους δράστες (τον αδελφό του 14χρονου), ενώ μέσα από την προανακριτική διαδικασία αναμένεται να εντοπίσει και τους άλλους.

Το όλο συμβάν έχει αναστατώσει την περιοχή των Ζαρουχλείκων και τις σχολικές κοινότητες της Πάτρας, καθώς απέδειξε ότι η βία έχει εισέλθει για τα καλά στο περιβάλλον των σχολείων, με τρόπου που παραπέμπει στους άγραφους νόμους συμμοριών.