Στις ΗΠΑ βρίσκεται η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2012», Γιάννα Αγγελοπούλου, για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ένα από τα κύρια ζητούμενα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι η διεθνής παρουσία της χώρας μας στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου το 2021 και το σχέδιο θα υλοποιηθεί μέσα από διαλέξεις, εκθέσεις πολιτιστικές δράσεις, ντοκουμέντα και συζητήσεις.

Γεύμα με τον Μαρκ Μαζάουερ

Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το iefimerida η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη, όπου και συνέφαγε με τον ιστορικό και καθηγητή του Columbia και μέλος της επιτροπής, Μαρκ Μαζάουερ, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις όσον αφορά στις εργασίες και τον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών της Επιτροπής.

Η κυρία Αγγελοπούλου, πριν από δύο ημέρες, με ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι ξεκίνησε το έργο της, γράφοντας: «Ξεκινήσαμε! Τα 200 χρόνια από το 1821 είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας. Κανείς δεν περισσεύει. Προχωράμε. Ενωτικά και ελεύθερα. Καλό απόγευμα σε όλες και σε όλους. GA ».