Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο 12χρονος Σταύρος από την Γαστούνη που έδωσε μάχη στο νοσοκομείο του Ρίου για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πτώση.

Έπεσε από ύψος περίπου 10 μέτρων, σε σπίτι στη Γαστούνη. Το αγόρι βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες φέρεται να πάτησε πάνω σε πλεξιγκλάς, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό τραυματισμένο.

Ο 12χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το πρωί της Παρασκευής έγιναν όλα τεστ ενώ ακολούθησε μία μεγάλη συζήτηση με τους γονείς του οι οποίοι πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού. 

Ο μικρός Σταύρος θα δωρίσει την καρδιά του (που μάλλον θα φτάσει στο εξωτερικό), το ήπαρ, τα νεφρά κι άλλα όργανα προκειμένου να δώσει χαρά, ελπίδα και την ευκαιρία σε άλλα παιδιά να ζήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Οι γονείς του αποφάσισαν να μεταμοσχευθούν και οι κερατοειδείς προκειμένου κάποιο άλλο παιδάκι να δει μέσα από τα μάτια του μικρού τους αγοριού.

Μέχρι το βράδυ το σώμα του 12χρονου θα υποστηρίζεται μηχανικά στο Ρίο αναμένονται γιατροί από το εξωτερικό και την υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την δωρεά οργάνων.