«Ανοίγεται μια νέα εποχή για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, μια νέα εποχή δημιουργίας, ανανέωσης και εξωστρέφειας. Με 45.000 εγγεγραμμένους φοιτητές, πάνω από 2.000 καθηγητές και 250 άτομα διοικητικό προσωπικό, πρόκειται για ένα σημαντικό Ίδρυμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με μοναδικές δυνατότητες και δυναμική. Το υπ. Παιδείας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης και περαιτέρω αυτονομίας του ΕΑΠ» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη σημερινή εκδήλωση- συζήτηση του ΕΑΠ, με θέμα: «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Η επόμενη μέρα. Προοπτικές και προκλήσεις. Διεθνείς "λεωφόροι" ανάπτυξης και νέα προγράμματα».

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τη χάραξη πολιτικής για το ΕΑΠ, βασισμένη στους εξής τέσσερις άξονες: τη λειτουργία του Ιδρύματος που είναι η καλύτερη διαχείριση των πόρων του προς όφελος των φοιτητών, την ψηφιακή αναβάθμιση του, την ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών του και την αξιολόγηση τους, και τη δημιουργία νέων εστιών καινοτομίας και αριστείας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ περιέγραψε την «επόμενη ημέρα» στη λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τονίζοντας πως σύντομα ανακοινώνει σειρά νέων προγραμμάτων σπουδών στην ελληνική αλλά και την αγγλική γλώσσα. Ο πρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας τόνισε την ανάγκη αυτοδυναμίας και αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ρυθμοί παραγωγής της γνώσης αλλάζουν σήμερα ταχύτατα και τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι έτοιμα «να φύγουν μπροστά».

Ο κ. Ζώρας επανέλαβε ότι στο μέλλον ένας πολίτης μπορεί να αλλάζει έως και 15 φορές επάγγελμα.

Την εικόνα του ΕΑΠ σήμερα, με όλα τα προγράμματα του, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΕΑΠ Ευστ. Ευσταθόπουλος.

Πηγή: protothema.gr