Το Twitter δίνει πλέον στους χρήστες του τη δυνατότητα να κρύβουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα tweets τους.

Η αλλαγή αυτή τέθηκε ήδη σε εφαρμογή και γίνεται προκειμένου οι χρήστες του Twitter να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των συζητήσεών τους σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε η εταιρεία. Πρόκειται για κάτι που είχε ήδη δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Twitter να «καθαρίσει» το προσβλητικό περιεχόμενο και προκειμένου να γίνει πιο φιλικό προς τον χρήστη το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι χρήστες του Twitter κατά κύριο λόγο έκρυβαν απαντήσεις που ήταν άσχετες, εκτός θέματος ή ενοχλητικές. Όσοι χρησιμοποιούν το Twitter θα εξακολουθούν να βλέπουν ή να αποκρίνονται στις κρυμμένες απαντήσεις, πατώντας ένα εικονίδιο που εμφανίζεται στα tweet. Πριν από μερικές εβδομάδες, το Twitter είχε ανακοινώσει μία ακόμη πιο σημαντική αλλαγή, την απαγόρευση όλων των πολιτικών διαφημίσεων.

Δεν είναι όμως το μοναδικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αλλάζει. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το Instagram εξετάζει το ενδεχόμενο να κρύψει τα likes στο Instagram. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος, προκειμένου να μελετηθούν οι αντιδράσεις των χρηστών του συγκεκριμένου μέσου.