Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Υποκριτικής του θεάτρου Επίκεντρο+ παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο Ρινόκερος» σε διδασκαλία - σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Βασίλη Κόκκαλη, για τρεις παραστάσεις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2019 στις 21.15 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο μάς περιγράφει μια μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία όλοι οι άνθρωποι μετατρέπονται βαθμιαία σε ρινόκερους, δηλαδή χάνουν την ανθρωπιά τους, αποκτηνώνονται και προσαρμόζονται στο κομφορμιστικό ρεύμα της εποχής τους με την ενσωμάτωσή τους στη νέα ζωώδη κυρίαρχη κατάσταση πραγμάτων.

Το έργο κλείνει με την εσωτερική πάλη του πρωταγωνιστή του Μπερανζέ, του τελευταίου που ακόμη παραμένει άνθρωπος, μια και η σύντροφός του Ντέζη υποχώρησε και αυτή και μετατράπηκε σε ρινόκερο. Και ο Μπερανζέ καταλήγει:
«Θα πολεμήσω ενάντια σ’ όλο τον κόσμο! Ενάντια σ’ όλον τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτόν μου ενάντια σ’ όλο τον κόσμο… δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω… Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος… και μέχρι να ‘ρθεί το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Οχι δεν θα συνθηκολογήσω!… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ!»

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης
Μουσική - ηχητική επιμέλεια & σύνθεση μουσικής: Βασίλης Γιαννόπουλος
Παίζουν οι: Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Μαρία Βασιλείου, Μαίρη Γεωργογιάννη, Κωνσταντίνος Γκότσης, Αγγελική Κολυπέρα, Λένα Λιακοπούλου, Γιώργος Λογαράς, Βασιλική Μπάρκα-Κατσένου, Ανδρέας Παναγόπουλος, Πολύδωρος Παπαδόπουλος, Βανέσσα Παρασκευοπούλου, Κάραν Πράσσερ, Σπύρος Ρηγόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας- προσαρμογή: Κάραν Πράσσερ, Φίλιππος Μποτώνης
Φωτισμοί - 'Ηχος: Νίκος Γιατράκος
Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παραγωγή: Επίκεντρο+ 2019

Παραστάσεις:
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη 25 – 26 – 27 Νοεμβρίου
Ώρα: 21:15

Τιμές εισιτηρίων: 5€ γενική είσοδος

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2610 46 10 50