Εκδήλωση με θέμα: “Επιχειρηματικές δεξιότητες και δυνατότητες σε έναν έξυπνο ψηφιακό κόσμο” διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο του 22ου FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 (10.00  - 12.00), στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Πάτρας, και χωρίζεται σε δύο ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα (10.00 – 11.00) θα κατατεθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:                                                                                                                          

  • Νίκος Κοροβέσης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού: «Νέες πολιτικές τουριστικής προβολής της ΠΔΕ»,
  • Νίκος Αχιλλεόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για την Επιχειρηματικότητα»,
  • Θεόδωρος Τσούμπελης, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαϊας:

«Ψηφιακό Οικοσύστημα Επιχειρηματικότητας Επιμελητηρίου Αχαΐας».

Στη δεύτερη ενότητα (11.00 – 12.00) η Μαρίνα Γαλάνη, Online Advisor του προγράμματος Grow Greek Tourism Online (cc), θα υλοποιήσει Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων με τίτλο: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο.

Μέσα από το σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μιας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές,  η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ. Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google πραγματοποιεί τόσο κατ' ιδίαν συναντήσεις, όσο και ομαδικά σεμινάρια σε ψηφιακές δεξιότητες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.