JOHANN STRAUSS ENSEMBLE
Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου – ώρα 20:30
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου – ώρα 19:00

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η αυλαία των Χριστουγέννων
θα ανοίξει στην Αθήνα με βιεννέζικα βαλς

Η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων γίνεται πιο γιορτινή με άρωμα μουσικής από τη Βιέννη!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες του Johann Strauss Ensemble θα ανοίξουν και πάλι την εορταστική αυλαία των ημερών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Ο χαρισματικός μαέστρος Russell McGregor και οι ξεχωριστοί σολίστ της ορχήστρας Johann Strauss Ensemble, με το μουσικό τους μπρίο, την δεξιοτεχνία και τις αυθεντικές ερμηνείες τους στα βάλς και στις πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους, θα ενθουσιάσουν για άλλη μια φορά το αθηναϊκό κοινό που κάθε χρόνο αποθεώνει τις μοναδικές συναυλίες τους.

Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα, γεμάτο μουσικές εκπλήξεις, πλαισιώνεται από τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο) και Γιάννη Χριστόπουλο(τενόρο) καθώς και από την Musica, Χορωδία των Φίλων της Μουσικής.

Η ανθοστόλιστη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα γεμίσει από βιεννέζικους χορούς, πασίγνωστες μελωδίες και θα ταξιδέψει τους ακροατές στην ονειρεμένη Βιέννη με αγαπημένα χορωδιακά και άριες από την Νυχτερίδα του Στράους.

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.), στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία. Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell Mc Gregor.

Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο σπουδαίος συνθέτης και βιολονίστας Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του.

JOHANN STRAUSS ENSEMBLE
Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου – ώρα 20:30
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου – ώρα 19:00

Σολίστ
Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο
Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος

Musica, Χορωδία των Φίλων της Μουσικής
Διαδασκαλία, μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μπουζάνης

Johann Strauss Ensemble
Μουσική διεύθυνση, βιολί: Russell McGregor

Τιμές εισιτηρίων
€20 - €25 - €30 - €34 - €38 - €42 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδική τιμή:€15,00 (Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Έκπτωση στις ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 εισιτηρίων

Πληροφορίες – κρατήσεις
210 7282 333, www.megaron.gr
Oμαδικές κρατήσεις: 210 7282 367